9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Uspjesi mlade Zvorničanke Sanje Pavlović

ZVORNIK – Mlada Zvorničanka Sanja Pavlović čega se god dohvati, postigne uspjeh. Tako je jedan od naboljih studenata na Pravnom fakultetu Univeziteta u Novom Sadu, u sasvim drugoj oblasti – džudo sportu osvajač je medalja, a dobro se izražava i u slikarstvu.

Sanja koja je apsolvent na Pravom fakultetu nedavno je sa svojim kolegama postigla još jedan ogroman uspjeh.

Ona je, predstavljajući Srbiju, pobijedila na prestižnom Međunarodnom takmičenju u simulaciji suđenja pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 30 zemalja, a najbolji odgovor na tužbu imala je Sanja.

– Takmičenje je jedna simulacija, dakle postoje dvije zamišljene zemlje, ona koja tuži i ona koja je tužena. Ja sam bila neko ko je odgovarao na tužbu – rekla je Sanja koja je sa još jednom koleginicom bila autor pobedničkog rada.

Ona dodaje da joj je oduvijek želja bila da studira pravo,a da je napravila pravi izbor potvrđuje i to što je jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Druga velika Sanjina ljubav je džudo u kojem je osvojila mnogobrojna priznanja i medalje na republičkim, državnim i međunardnim takmičenjima. Bila je prvakinja BiH i Republike Srpske u kategoriji pionira, juniora i seniora.

– Džudom sam se počela baviti sa pet godina na nagovor majke i brata, ali se već poslije prvog treninga kod mene javila ljubav prema ovom sportu i ona traje i dan danas. U 2005. godini sam dobila priznanje kao najbolja sportistkinja Zvornika i tada sam bila jako mlada i zapravo u selekciji seniora izabrana kao najbolja, što mi je bilo veliko priznanje i podsticaj za dalje – rekla je Sanja.

Osim džudoa bavi se i slikanjem, a svoj umjetnički dar više godina je usavršavala u Slikarskoj radionici „Paleta“.

Sanja kaže da su je veliki rad, vjeru u sebe i podrška porodice ključ uspjeha, a da joj je brat Ognjen bio uzor.

I Ognjen potvrđuje da je mlađoj sesti bio pokretačka snaga u mnogim stvarima, ali i dodaje da je ona u svemu bila mnogo bolja i istrajnija od njega.

Sanjin moto kojim se vodi je živjeti jednostavno i sanjati veliko. Smatra da čovjek mora voljeti ono što radi, ali i uživati u životu i imati cilj.

– Cilj mi je, prije svega da završim fakultet, ali i da se usavršavam što više, na najbolji mogući način da upotpunim ovo što znam, ali i da jednog dana imam svoju porodicu – kaže Sanja.

Nakon stečene diplome želja joj je da upiše postdiplomske studije i da jednog dana stečeno znanje prenosi novim generacijama pravnika. Pošto voli Republiku Srpsku, želi da ostane ovdje, a ako joj se to ne ispuni, onda da na najbolji mogući način predstavlja svoju zemlju, ma gdje živjela i radila.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se