12 C
Zvornik
19. април 2024.

U subotu deseti Vidovdanski sabor

ZVORNIK – U organizaciji zvorničkog Kulturno umjetničkog društva „Sveti Sava“ u subotu, 20 juna, u Zvorniku će biti održan 10. Vidovdanski sabor.

Na ovoj manifestaciji učestvovaće KUD „Romanijska luča“ Sokolac, KUD „Karadžić“ Loznica, Folklorni ansambl „Đido“ Bogatić, KUD „Elektroporculan“ Aranđelovac i domaćin, KUD „Sveti Sava“.

Učesnici sabora odigraće po dva kola u pratnji svojih orkestara, a predstaviće se i njihovi vokalni solisti i pjevačke grupe.

Prije početka sabora učesnici će imati defile kroz grad, položiće vijenac na centralni spomenik, a potom na raskrsnici kod mosta, na kružnom toku i kod spomenika odigrati zajednička kola.

Predsjednik KUD „Sveti Sava“ Dragan Golić rekao je da su za ovaj jubilej željeli da dovedu kvalitetne ansamble, kao i da jedan broj njih nije mogao da dođe zbog ranije preuzetih obaveza.

– Cilj nam je očuvanje tradicije i njeno prenošenje na mlade, a istovremeno i da se publici priušti jedno veče za uživanje u raznolikom programu sastavljenom od narodnih igara, pjesama, muzike. Vidovdanski sabor izrastao je u tradicionalnu manifestaciju sa kvalitetom učesnika koji je rastao iz godine u godinu, a cilj nam je da bude još bolje. Želja nam je da Vidovdanski sabor preraste u višednevnu manifestaciju koja bi se održavala i u nama susjednim opštinama i sa učesnicima koji bi bili i iz drugih evropskih država gdje smo se mi predstavljali i gdje postoji interesovanje da učestvuju na ovakvoj manifestaciji – istakao je Golić.

Defile učesnika krenuće od osnovne škole „Sveti Sava“ u 18:00 sati, dok je početak Vidovdanskog sabora planiran za 19:00 sati na platou Kasina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se