23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

TUČA U PARLAMENTU BIH: Sarajlić i Ahmetović se fizički obračunali

Poslanik SDA Asim Sarajlić danas je fizički nasrnuo na stranačkog kolegu Sadika Ahmetovića tokom sjednice Kluba poslanika ove stranke, održane u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Federalni mediji javljaju da je između dvojice poslanika prvo došlo do verbalnog okršaja, te da je u jednom trenutku Ahmetović rekao Sarajliću da mu je „dosta priče o Bakiru Izetbegoviću i Dževadu Mahmutoviću“.

Sarajlić je tada skočio, prišao Ahmetoviću i počeo ga daviti, rekavši: „Nemoj ti meni na moga predsjednika! Ko si ti da govoriš o mom predsjedniku?“.

Klub poslanika SDA ne održava sjednice na kojima bi se dogovarao zajednički nastup o tačkama dnevnog reda, te je vjerovatno i to jedan od razloga zbog kojeg je izbila svađa, prenose federalni mediji.

Početkom ovog mjeseca poslanici SDA Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Senad Šepić poslali su jasnu poruku da svoje aktivnosti unutar Parlamentarne skupštine BiH neće podrediti željama predsjednika stranke Bakira Izetbegovića, te da će glasati za sve što je isključivo u interesu BiH i njenih građana.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se