10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Sve veća zainteresovanost mladih za tenis

Sve više djece i omladine u Republici Srpskoj trenira tenis zbog čega je ovaj sport u ekspanziji, izjavio je pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca.

Raca je naveo da Srpska ima dosta teniskih terena, ali da je potrebno stvarati nove s obzirom na razvoj i popularizaciju ovog sporta kojem su doprinijeli teniseri poput Novaka Đokovića, Ane Ivanović i drugih.

Ističući da budžet Ministarstva za izgradnju sportske infrastrukture nije veliki, on je poručio da će teniski klubovi i Teniski savez Republike Srpske imati podršku resornog ministarstva u daljem radu.

„Zadovoljni smo rezultatima koje ostvaruju naši teniseri“, rekao je Raca, koji prisustvuje finalu teniskog fjučersa „GMP Banjaluka lejdis open 2015“.

On je naglasio da je ovo takmičenje svrstano u sportsku manifestaciju od značaja za Republiku Srpsku. „Teniserke dolaze da osvoje bodove da bi se kvalifikovale za neka viša takmičenja“, naveo je Raca.

U finalu teniskog fjučersa „GMP Banjaluka lejdis open 2015“ učestvuju Tamara Zidanšek iz Slovenije i Marina Kačar iz Srbije.

Domaćin turnira je Teniski klub „Banjaluka“, dok je pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Nagradni fond je 10.000 dolara.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se