12 C
Zvornik
19. април 2024.

Studenta odnijeli brzaci Drine

BIJELJINA – Policija i ronioci juče su pronašli tijelo Stefana Rakića (21) iz Ruhotine kod Bijeljine, koji je u nedjelju oko 13.30 časova nestao u brzacima rijeke Drine u mjestu Johovac kod Bijeljine.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je, navodeći inicijale, da su juče ujutro za Rakićem, osim policije, tragali ronilački tim specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Granična služba, tim Civilne zaštite, kao i ronilački klub „Panteri“ iz Bijeljine.

– Tijelo mladića su odnijeli brzaci, a pretraživanje riječnog korita trajalo je u nedjelju do 18 časova, kada je obustavljeno zbog jake vodene struje i visokog nivoa rijeke Drine. U ponedjeljak je od ranih jutarnjih časova nastavljena potraga za tijelom do 14.30 časova, kada je pronađeno – pojasnila je Simojlovićeva.

Mještani sela Ruhotine i Johovac kažu da je Stefan bio veoma dobar mladić i da je skoro došao iz Novog Sada, gdje je studirao.

– Samo deset minuta prije ove strašne nesreće bila sam na izletištu Ada sa suprugom i vidjela sam Stefana i njegove drugove. Potom smo otišli kući, te smo ubrzo saznali da je bila nesreća – ispričala je jedna od mještanki Johovca.

Ona je dodala je Stefan juče sa još dva druga došao do Ade, gdje su planirali da se kupaju i peku pile. Na ovom mjestu često se skupljaju i kupaju mještani iz okolnih sela, kada je fino vrijeme.

– Htjeli su da pređu preko rijeke, na malo ostrvo koje se napravi kad se povuče rijeka. Prvo je prešao jedan od njih trojice, a zatim su krenuli Stefan i drugi drug. On je svom prijatelju, koji se bojao rijeke, htio da pokaže gdje je voda duboka i nekoliko puta je poskakivao i spuštao se na dno – rekla je ona i dodala da je na tom mjestu voda duboka oko dva metra.

Prema njenim riječima, on je tako par puta poskočio sa ispruženim rukama i u jednom trenutku ga je vjerovatno uhvatio brzak i povukao sa sobom.

– Prijatelj, koji je bio na obali, kada je vidio da Rakić ne izranja, skočio je u Drinu i pokušao da ga spasi. Taj mladić je bio puno sitnije građe od Rakića i nije ga mogao izvući. Čuo sam i da je neki ribar takođe pokušao da ga spasi, ali ni on nije uspio. Treći mladić nije smio da skoči u vodu, jer ne zna da pliva, a prije nekog vremena takođe je malo nedostajalo da se utopi – rekla je pomenuta mještanka.

Prema drugoj priči mještana, Rakić je krenuo da se okupa i kada je skočio u dubinu, tada ga je brzak odnio.

Stanari Ruhotine, odakle je Stefan, za njega i njegovu porodicu imaju samo riječi hvale.

– To je jedna divna porodica. Otac im je radio u inostranstvu i lijepo su živjeli. Stariji brat mu radi kao inspektor u policiji, a sestra u špediciji na granici u Rači. Ovo je veliki gubitak za cijelo selo, ne znam kako će se porodica oporaviti od ovoga – istakao je jedan od komšija porodice Rakić.

On je dodao da je Stefan bio dobar plivač, a da je prije nekog vremena operisao nogu i da možda zbog toga nije mogao da ispliva. Slična nesreća dogodila se u petak uveče u selu Razboj kod Srpca, kada se utopio Nemanja Đurđević iz tog mjesta.

Utapanje

Tijelo Stake Macura (75) iz Prijedora vatrogasci su izvukli u nedjelju oko 17 časova iz rijeke Sane, stotinjak metara od gradskog mosta u Prijedoru.

Identitet je potvrdio njen brat, a ljekar patolog da na ženi nema tragova nasilja te da je riječ o samoubistvu utapanjem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se