5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Špirić: Parlament da se bavi dokumentom

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da je usvajanje reformske agende stvar i entitetskih i parlamenta BiH, koji bi njenim usvajanjem poslali poruku da je BiH spremna na reformski put prema EU.

„Bojim se da će evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han u Brisel odnijeti šupalj dokument. Protiv toga sam da bilo šta što obavezuje bilo koji nivo vlasti ide van BiH, bez saglasnosti parlamenata“, rekao je Špirić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ovakav dokument iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića ponuđen je u „pet do 12“ i nije bio predmet rasprave parlamenata u BiH.

„Bojim se da će BiH na kraju godine imati isti ili gori izvještaj o napretku Evropske komisije nego prošle godine“, rekao je Špirić.

Poslanik HDZ-a Borjana Krišto smatra da ovakav dokument treba predložiti izvršna vlast, ali da ga treba razmatrati parlament BiH.

Poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović ističe da niko od poslanika nije još imao uvid u dokument.

On smatra da Savjet ministara u proteklih sedam mjeseci gotovo ništa nije radio na realizaciji evropske reformske agende.

Poslanik SDS-a Borislav Bojić poručio je da treba ostaviti izvršnoj vlasti da završi posao oko utvrđivanja reformske agende, a poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević ističe da je ovo pitanje stvar Savjeta ministara i entitetskih vlada i da joj nije mjesto u parlamentu BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se