8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Spanulis: Olimpijakos i Crvena zvezda su bratski timovi i ja ih gledam isto

Legendarni grčki košarkaš Vasilis Spanulis izjavio je kako su Crvena zvezda i Olimpijakos za njega isti timovi i da je uživao na utakmicama protiv crveno-bjelih iz Beograda.

– Prošle sezone je bilo prelijepo igrati pred navijačima Zvezde, nisam očekivao takvu podršku i navijači su me potpuno oduševili. Olimpijakos i Crvena zvezda su bratski klubovi i ja ih gledam isto. Uvjek je lijepo doći u Beograd i igrati pred ovom fantastičnom publikom – izjavio je Spanulis za Tanjug.

Spanulis je istakao da nije zabrinut, jer je njegova ekipa ostala bez bitnih igrača za sledeću sezonu, pošto se i ranije nalazila u takvoj situaciji.

– Napustio nas je Kostas Slukas koji je bio važan faktor naše porodice. Veoma nam je žao što on i uprava nisu uspjeli da nađu kompromisno rješenje, ali mi smo igrači i naše je samo da igramo košarku. Osim njega otišao je i Danston u Efes, ali nije prvi put da nam se ovo dešava. Posle 2012. godine iz kluba je otišao Duda Ivković, a za njim i par bitnih igrača. Vjerujem da će uprava pronaći adekvatna pojačanja za sledeću sezonu – rekao je kapiten Olimpijakosa.

Spanulis je prokomentarisao i predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci, kao i na konstanto jačanje turskih klubova.

– Nisam imao ponude iz Turske, ali njihovi klubovi su u razvoju. Imaju velike budžete i uvjek traže najbolje igrače na tržištu. Što se tiče Evropskog prvenstva očekujem jako kvalitetno takmičenje. Srbija ima sjajan tim. Odlično su igrali na Svjetskom prvenstvu i osvojili su srebrnu medalju. Biće jedan od favorita za osvajanje i ovog turnira – poručio je Spanulis.

As Olimpijakosa dodao je da ne razmišlja o odlasku iz Pireja i da je potpuno fokusiran na sledeću sezonu.

– Imam još godinu dana ugovora sa Olimpijakosom. Nadam se da ću i sledeće sezone biti na visokom nivou, kao i kompletan tim. Uvjek imamo najviše ambicije i ako nas povrede zaobiđu bićemo konkurenti svima – zaključio je Spanulis.

Spanulis je u Olimpijakosu od 2010. godine, a prethodno je nosio dresove Aela, Marusija, Panatinikosa i Hjustona.

Sa reprezentacijom Grčke osvojio je tri medalje, zlato na EP u Beogradu 2005, broznu četiri godine kasnije u Poljskoj i srebro na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se