20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

SBB ne ulazi u vlast na nivou FBiH

Predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić izjavio je da ova stranka neće ulaziti u vlast na nivou Federacije BiH /FBiH/, nakon što je DF napustio koaliciju sa SDA i HDZ-om BiH, upozorivši da se BiH nalazi u „jednoj od najdramatičnijih situacija nakon rata“.

„Izbor hoćemo li umjesto DF-a nije običan dnevni izbor, već izbot da li ćemo participirati u vlasti koja je proevropska i prozapadna, ili ćemo pomoći da na vlasti ostane radikalno krilo SDA sa svojom ‘erdoanizacijom’ i ‘čamparizacojom“, rekao je Radončić novinarima u Sarajevu nakon sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Radončić je istakao da SBB ne razmišnja da bude „anticivilizacijska zakrpa“.

„Neka SDA riješi svoje probleme pa ćemo vidjeti šta dalje“, naveo je Radončić i dodao da je SBB odgovorna opozicija i da će to uvijek pokazivati.

Na pitanje da li će se kriza iz FBiH „preliti“ na nivo BiH, te da prokomentariše informacije da je rukovodstvo SDA „izgubilo kontrolu“ nad četiri poslanika ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Radončić je rekao da slučaj ta četiri poslanika pokazuje da je kriza na nivou BiH već počela.

On je istakao da su BiH „vjerovatno potrebni vanredni izbori“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se