23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

»Šarli Ebdo« optužio Nadala za doping

Teniska federacija Španije javno je protestovala zbog najnovije naslovne strane satiričnog časopisa „Šarli Ebdo“, na kojoj je, navodno, karikatura Rafaela Nadala sa špricevima u ruci.

„Izražavamo javni protest protiv francuskih publikacija koje dovode u sumnju čistotu tenisa. Ono što je objavio ‘Šarli Ebdo’ eklatantan je primer napada na integritet sporta koji je sinonim poštenja“, navodi se u saopštenju RFET, koji „u svakom slučaju iz sveg srca potpuno podržava Nadala i sve španske tenisere“, piše Blic.

Francuski satirični list objavio je u najnovijem broju naslovnu stranu na kojoj je teniser – koji podsjeća na Nadala, sa dva šprica zabodena u ruke, što je očigledna insinuacija na doping.

Naime, insinuacije postoje i zbog metode terapije kojoj je Nadal svojevremeno bio podvrgnut, a koja podrazumjeva vađenje krvi, njeno obrađivanje i ubrizgavanje najboljih dijelova i ćelija nazad, što je Nadalu rađeno kod tetive kolena, poslije čega je period oporavka skraćen. Ta terapija je bila zabranjivana i ponovo je legalizovana 2011. godina, ali se, primjera radi, u Italiji i dalje smatra dopingom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se