13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Saradnja doprinosi stabilnosti

Unapređenje saradnje ruske i kineske vojske doprinosi stabilnosti u svijetu, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku sa kineskim kolegom Čang Vangcuanom.

„U trenutnoj međunarodnoj situaciji, jačanje prijateljskih veza između ruske i kineske vojske ima poseban značaj. To je naš zajednički doprinos miru i stabilnosti“, rekao je Šojgu tokom bilateralnog sastanak u Sankt Peterburgu.

Šojgu je naveo da je u skladu sa sporazumima kineska vojska učestvovala 9. maja na paradi povodom obilježavanja 70 godina od pobjede u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. godine.

On je izjavio da će Rusija pamtiti žrtve koje je kineski narod dao u borbi sa japanskim vojnicima, prenosi agencija „Sputnjik“.

Prema njegovim riječima, ratno prijateljstvo i uzajamna pomoć tokom Drugog svjetskog rata stvorili su solidnu osnovu za savremene bilateralne odnose u vojnoj sferi.

„Solidarnost Rusije i Kine ima principijalan značaj u borbi sa pokušajima falsifikovanja istorije, heroizaciji fašista i njihovih saveznika. Očekujemo da će naš sastanak doprineti jačanju uzajamno korisnih partnerskih odnosa vojnih resora Rusije i Kine“, rekao je ruski ministar odbrane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se