14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Sahranjen Tarik Aziz, bliski saradnik Sadama Huseina

Bivši irački ministar spoljnih poslova Tarik Aziz sahranjen je danas poslije vjerske službe u jordanskom glavnom gradu Amanu, osam dana nakon što je preminuo od srčanog udara u zatvoru u Iraku.

Nekoliko stotina Iračana i Jordanaca prisustvovalo je vjerskoj službi za Aziza u crkvi Svete Marije Nazaretske u Amanu. On je bio jedini hrišćanin u užem krugu bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina

Azizove pristalice uzvikivale su antiiranske i slogane podrške BAAS partiji. Pristalice su, takođe, nosile slike Sadama Huseina.

Aziz je preminuo 5. juna u 79. godini. On je bio u zatvoru u Iraku od 2003. godine kada je počela invazija predvođena Amerikom. Pretrpio je niz udara.

Poslije vjerske službe u Amanu, Aziz je sahranjen u drevnom hrišćanskom gradu Madabi.

Jordanska Vlada saglasila se sa zahtjevom Azizove porodice da bude sahranjen u Jordanu. Poslije okončane autopsije, Azizova kćerka Zejnab je izjavila da je tijelo njenog oca nestalo sa bagdadskog aerodroma.

Iračke vlasti su saopštile da tijelo nije nestalo već da je prebacivanje odgođeno zbog nepotpune papirologije. Tijelo je rano jutros stiglo u Aman.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se