10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Sa Lavrovim 18. juna o britanskoj rezoluciji i sjednici PIK-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će o inicijativi Velike Britanije za usvajanje rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN razgovarati sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim na sastanku 18. juna.

Dodik je najavio da će sa Lavrovim razgovarati i o posljednjoj sjednici Savjeta za provođenje mira na kojoj je bilo riječi o Srebrenici.

„Nisam imao priliku da vidim kominike koji je usvojen na posljednjoj sjednici Savjeta za provođenje mira u Sarajevu i ne mogu da ga komentarišem, ali o nekim temama koje su bile predmet rasprave imaću priliku da razgovaram sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim na sastanku 18. juna“, rekao je Dodik za beogradsku „Politiku“.

Mediji su ranije objavili da Velika Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici pred Savjetom bezbjednosti UN, a da su „glavne mete“ ofanzive povodom obilježavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici Republika Srpska i njen predsjednik Milorad Dodik.

Mediji navode da se Velika Britanija na ovaj način priključila SAD i NJemačkoj, koje su već pokrenule svoje akcije za slabljenje Srpske i predsjednika Dodika.

Na sjednici Savjeta za provođenje mira održanoj 9. i 10. juna u Sarajevu ruski ambasador nije se ogradio od formulacije o „genocidu u Srebrenici“, usvojene u kominikeu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se