10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Rezoluciju snažno odbaciti ako ne bude fer

Američki ekspert za Balkan Stiven Mejer rekao je Srni da bi najavljena rezolucija o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN trebalo da oda počast i stradalim Srbima i da ukaže na činjenicu da je to bilo strašno vrijeme kada su zločini činjeni na svim stranama.

Mejer je istakao da bi Beograd trebalo da podrži rezoluciju ukoliko bi bila poštena, a da bi u suprotnom trebalo da je odbaci na najsnažniji mogući način.

On smatra da vlade Srbije i Republike Srpske treba da sačekaju dok ne bude jasan tekst rezolucije jer je ona još u fazi izrade.

Mejer je istakao da Zapad, takođe, treba da prizna svoju krivicu što nije okončao rat kada je bilo tako mnogo prilika da se to učini.

On je naglasio da pripadnici holandskog kontingenta mirovnih snaga UN snose posebnu krivicu u odnosu na Srebrenicu jer nisu dobro radili svoj posao 1995. godine.

Mediji su ranije objavili da Velika Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici pred Savjetom bezbjednosti UN, a da su „glavne mete“ ofanzive povodom obilježavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici Republika Srpska i njen predsjednik Milorad Dodik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se