15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Rezolucija Moskve dokaz da Srbija nema bližeg saveznika

Predsjednik Srpske narodne partije /SNP/ Nenad Popović ocijenio je da Prijedlog rezolucije Rusije o BiH u Savjetu bezbjednosti UN pokazuje da Srbija u ovom trenutku nema bližeg političkog saveznika od Rusije.

„To je još jedan dokaz da naši odnosi sa Rusijom mogu da budu politički pragmatični i korisni, uprkos pokušajima protivnika te saradnje da odnose Srbije i Rusije predstave isključivo kao emotivne i iracionalne“, navodi Popović u saopštenju.

On je naglasio da je rezolucija Rusije u Savjetu bezbjednosti UN, koja podjednako osuđuje sve zločine počinjene tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije i pruža podršku Dejtonskom sporazumu, rezultat izbalansirane spoljne politike Vlade Srbije, koja, kako je rekao, u kontinuitetu podstiče razvoj najboljih političkih i ekonomskih odnosa sa Moskvom.

„Da nismo imali podršku Moskve dogodilo bi nam se da Savet bezbednosti usvoji potpuno antisrpsku rezoluciju koja bi predstavljala ozbiljnu opasnost za opstanak Republike Srpske“, ocijenio je Popović.

U Savjetu bezbjednosti UN već danas počeće konsultacije između stalnih članica o nacrtu rezolucije o BiH, koje je Moskva dostavila kao kontraprijedlog britanskom dokumentu o Srebrenici, objavile su „Večernje novosti“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se