-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Prvi čovjek na svijetu kojem je presađen penis postaje otac

Prvi čovjek na svijetu kojem je presađen penis uskoro će postati otac. Samo šest mjeseci poslije operacije, presađivanje penisa kod ovoga 21-godišnjaka je bilo uspješno i njegova djevojka je sada trudna.

Eksperti su tvrdili da će ovom momku iz Južnoafričke republike biti potrebne dvije godine da obnovi sve funkcije u predjelu penisa, ali se on oporavio daleko brže od očekivanog.

Ovaj anonimni momak imao je transplantaciju penisa sa 18 godina posle loše odrađenog obrezivanja penisa. On i dalje ide na kontrole, a uskoro bi i drugi muškarci mogli da se podvrgnu istoj proceduri.

Ova operacija bila bi najkorisnija muškarcima koji su ostali bez penisa usled kancera ili kao poslednja opcija za one koji pate od erektilne disfunkcije.

– Ova operacija je ogromna inovacija. U Južnoafričkoj republici postoji velika potreba za ovakvom procedurom, jer mnogo mladih muškaraca ostane bez penisa usljed lošeg tradicionalnog obrezivanja – priča profesor Andre van der Merv koji vodi ovaj operacioni tim.

Svake godine oko 250 muškaraca iz ove zemlje ostane bez penisa.

– Za mlade muškarc od oko 18 ili 19 godina, gubitak penisa može biti jako traumatično iskustvo. Sa psihološke strane, mnogi ne mogu da podnesu tako nešto, pa su česta i samoubistva – priča ovaj profesor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se