5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Prodao kćerku radi braka i prosjačenja

BRČKO – Policija Brčko distrikta i pripadnici Agencije za istragu i zaštitu juče su u akciji „Jezero“ uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su maloljetnicu prisilili na prosjačenje i život u vanbračnoj zajednici.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Nedžad Arapović (41), Senad Imširović (41), Suad Tahirović (33) i Zlatko Beganović (20), svi sa područja Brčko distrikta. Njima se na teret stavlja krivično djelo trgovina ljudima.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je žrtva trgovine bijelim robljem bila maloljetna kćerka Suada Tahirovića, koju je otac prodao Arapoviću i Imširoviću!

Poslije toga Arapović i Imširović djevojčicu su prisiljavali da živi u vanbračnoj zajednici sa Beganovićem. Osim toga, oni su je tjerali da obavlja razne fizičke poslove za njih, kao i da prosi na širem području Brčko distrikta, a sav novac koji bi dobila oni su dijelili između sebe.

Osumnjičeni su juče privedeni u prostorije SIPA u Tuzli i Policijsku stanicu u Brčkom na dalju kriminalističku obradu. Nakon toga tužilaštvo će odlučiti o eventualnoj mjeri pritvora. U policiji nisu mogli otkrivati detalje cijelog slučaja, navodeći da će daljom istragom biti utvrđeno za koji je iznos maloljetnica prodata.

U Brčko distriktu nije strano da se u romskim naseljima napastvuju djevojčice.

Tako se stanovništvo brčanskog naselja Prutača zgrozilo i zabrinulo zbog saznanja da je silovana osmogodišnja djevojčica, piše Glas Srpske.

Policija je krajem maja uhapsila Jasmina R. (22) zbog sumnje da je počinio ovo silovanje.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji je prvo prijavljeno seksualno uznemiravanje osmogodišnje djevojčice.

Potom je osumnjičeni zatekao djevojčicu na dječijem igralištu i odveo je u obližnju šumu gdje ju je napastvovao.

Djeca su javila ocu žrtve da mu je kćerku odveo siledžija, a on je monstruma zatekao na djelu. Osumnjičeni za silovanje je pobjegao sa lica mjesta.

Radom na terenu policija je uhapsila Jasmina, a cijeli događaj je predat u nadležnost tužilaštva.

Obljubio dijete

Sarajevo – Direktor Desete osnovne škole u Sarajevu Sudo Lavić uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo polni odnos sa djetetom. On je juče poslije saslušanja predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu po čijem je nalogu i uhapšen. Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nije mu bio predložen pritvor. Iz policije juče nisu davali više informacijama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se