13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Predsjedništvo BORS-a da zauzme stav o slučaju „Orić“

Odbor porodica poginulih i zarobljenih boraca pri Boračkoj organizaciji Republike Srpske zatražiće da Predsjedništvo ove organizacije zauzme stav o slučaju „Naser Orić“ i odluči šta dalje činiti, izjavio je danas Jovan Pudić, član Odbora.

Pudić kaže da su porodice poginulih boraca žalosne zbog odluke o puštanju ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića iz pritvora, dodajući da se očekivalo da će ga Švajcarska isporučiti Srbiji zbog stravičnih zločina koje je počinio nad Srbima.

„Nenormalan je bezobrazluk i vrhunski cinizam da se Orić slavi kao narodni heroj, a ti što ga podržavaju nisu ništa bolji od njega“, rekao je Pudić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Odbora.

Predsjednik Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca Zoran Vidić rekao je da od Vlade Srpske još nisu dobili odgovor kada će biti isplaćena nepovratna sredstva za stambeno zbrinjavanje 402 korisnika iz boračkih kategorija u 31 opštini.

On je naveo da je riječ o iznosu od 8.000 KM po korisniku, dodajući da se te isplate vrše od 2008. godine i da je Ministarstvo finansija Srpske donijelo potrebna rješenja.

Podsjetivši da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas posthumno odlikovao 315 boraca Medaljom zasluga za narod, Vidić je rekao da je sada na ovom odboru da organizuje sistem podjele tih medalja.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se