13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Pravno, Mađarska ne može zatvoriti granicu

Ministar unutrašnjih poslova Srbija Nebojša Stefanović rekao je da, prema međunarodnom pravu, Mađarska ne bi mogla da zatvori granicu prema Srbiji da bi zaustavila priliv migranata.

On je dodao da je pažljivo pročitao izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana, koji nijednom nije rekao da će zatvoriti granicu sa Srbijom.

Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da je broj migranata u Srbiji u prvih pet mjeseci ove godine premašio broj migranata koji su stigli prošle godine, te izrazio očekivanje da će se ovaj problem rješavati donošenjem novog zakona o azilu i poboljšanjem komunikacije sa evropskim institucijama.

Navodeći da se na ovom problemu mora zajednički raditi, Stefanović je napomenuo da najveći broj azilanata u Srbiju stiže upravo iz zemalja EU – Grčke, Bugarske.

On je dodao da će Srbija obezbijediti migrantima finansijsku pomoć, kao i sve što može da ti ljudi budu bezbjedni u ovoj zemlji.

Stefanović je novinarima potvrdio da pančevačka policija radi na slučaju prijave nestanka dvanaestogodišnjeg dječaka iz Pančeva, te da zbog istrage ne može dati više informacija.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se