15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Poginula tri dana pred maturu

BOSANSKI PETROVAC – U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se desila u utorak jedan sat iza ponoći u Bosanskom Petrovcu, poginula je Elma Nadarević (18), dok su teško povrijeđeni Sajo Mucić (20) i Azra Bašić (24), svi iz Bosanskog Petrovca.

Njih troje se nalazilo u automobilu mercedes 190, kojim je upravljao Mucić, a koji je iz zasad neutvrđenih razloga udario u drvo, koje se nalazi samo nekoliko metara od zgrade opštine.

Mucić se nalazi u kritičnom stanju, dok je Bašićeva slomila nogu i ugruvala se.

Kako „Nezavisne“ nezvanično saznaju, njih troje je prije nesreće bilo na proslavi sa društvom, odakle su se vraćali kući.

Očevici kažu kako su prizori s mjesta nesreće bili stravični.

„Automobil je skoro prepolovljen, a vatrogasci su ih nekoliko sati vadili iz njega. Međutim, mnogima je nejasno kako su uspjeli stradati u glavnoj ulici, koja je ravna i bez nekakvih krivina. Moguće je da je uzrok brza vožnja“, ispričao nam je jedan od njih.

Inače, juče je u Bosanskom Petrovcu zbog ove tragedije vladala velika tuga, jer je stradala maturantkinja koja je za nekoliko dana trebalo da proslavi maturu.

„U petak je trebalo svi zajedno da proslavimo maturu, ali ne znam kome je sada do slavlja. Bila je vedra, nasmijana i pravi lik, a svi su je znali u gradu“, ispričala nam je jedna njena drugarica.

Na mjestu nesreće cvijeće je juče položio Zlatko Hujić, načelnik opštine, koji je kazao kako će na dan njene sahrane biti proglašen dan žalosti u Bosanskom Petrovcu.

„Ova tragedija i stradanje ove petrovačke mladosti zatekla me je na službenom putu i duboko me potresla. Izražavam duboko saučešće roditeljima poginule djevojke, kao i žaljenje za povrijeđene, sa željom za brz oporavak“, kazao je on.

U Mješovitoj srednjoj školi u Bosanskom Petrovcu juče su nam kratko rekli da je Elma bila njihov učenik i svršeni ekonomski tehničar, a da je zbog ove tragedije matura planirana za petak otkazana, piše Nezavisne novine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se