18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Parlament Srpske da se izjasni o reformskoj agendi

Srpska radikalna stranka Republike Srpske smatra da bi za Republiku Srpsku bilo značajno da se o reformskoj agendi izjasne poslanici u Narodnoj skupštini Srpske.

Predsjednik ove stranke Milanko Mihajilica rekao je novinarima da to nije nadležnost samo entitetskih vlada i da je o takvim ozbiljnim pitanjima potrebno raspravljati u parlamentu.

On je rekao da radikali nikada neće prihvatiti bilo koje rješenje koje će biti na štetu Srpske, istakavši da „zategnuti“ odnosi između vladajuće koalicije i opozicije u Srpskoj stvaraju ozbiljan politički prostor za „razne vrste manipulacija od vlasti Srpske o učešću predstavnika Republike na nivou BiH“.

Mihajilica je naglasio da je u vezi sa spornim audio-materijalom potrebno provesti istragu da bi se utvrdila istina, te je pozvao predstavnike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da se najozbiljnije pozabave problemom terorizma i procesuiranjem svih afera.

On je povodom hapšenja osumnjičenog za ratne zločine Nasera Orića rekao da bi bilo dobro da Orić bude izručen Srbiji jer svako treba da odgovara za počinjene ratne zločine i da se utvrdi odgovornost za stradanje svih naroda, te da je nedopustivo da stradanje Srba u Podrinju ostane nekažnjeno.

Mihajilica je najavio da će u nedjelju, 21. juna, biti održana Skupština Srpske radikalne stranke.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se