20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Osnovna muzička škola dobila flautu

ZVORNIK – Osnovna muzička škola u Zvorniku dobila je flautu koju je obezbijedila bivša učenica ove škole Bosiljka Kulišić.

Direktor škole Ljubiša Popović rekao je da je ova donacija za zvorničku školu od velikog značaja.

– Svaki instrument nam je od velikog značaja da bi mogli da ga dajemo na revers učenicima čiji roditelji vrlo često nisu u mogućnosti odmah da svom djetetu kupe instrument. Oni na tom instrumentu vježbaju kod kuće i kad već uđu u svijet muzike i „zagaze“ u Muzičku školu, oni onda kupuju instrument i nama vraćaju naš. Kad imamo instrumente koje oni mogu koristiti kod kuće, onda je to i određeni podstrek za djecu da se odluče da za taj odsjek odnosno instrument – rekao je Popović.

On je rekao da je Bosiljka flautu dobila i da je proslijedila muzičkoj školi čiji je učenik nekada bila, podsjetivši da ona ovakvo djelo ne čini prvi put.

– Bosiljka nas je obradovala i prošle godine kada je školi obezbijedila violinu koju je donirala Monika Čumperlin iz Švajcarske, gdje je Bosiljka završila osnovni studij Muzičke akademije odsjek harmonika i gdje je nastavila dalje usavršavanje – napomeuo je Popović dodavši da muzički instrumenti nisu jeftini, tako da im svaki koji dobiju znači puno.

– Novac koji bi utrošili za njegovu kupovinu možemo da usmjerimo u neki drugi instrument ili uložimo u školu. S druge strane, to može biti podstrek i drugim ljudima koji imaju instrumente, a možda ih ne koriste, da ih donesu u našu školu – istakao je Popović.

Popović je naglasio da „niko ne voli školu kao bivši učenici“, a što je dokazala i dvadesetčetvorogodišnja Bosiljka koja je iz Zvornika otišla nakon završene osnovne škole, ali koja ne zaboravlja ni svoj grad, ni svoju Muzičku školu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se