14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Obilježavanje kraja školske godine za osnovce (foto)

„Narodna biblioteka i muzejska zbirka“ u Zvorniku, u saradnji sa Osnovnom školom „Sveti Sava“ i Slikarskom radionicom „Paleta“, organizovala je danas obilježavanje kraja školske godine za osnovce.

Nega Stjepanović, direktor „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ rekla je da je cilj današnjeg događaja da se školarcima i njihovim nastavnicima upute čestitke povodom uspješnog završetka školske godine, ali i da im poruče, iako je kraj školske godine i škola ne radi, da biblioteka radi i tu je za njih.

„Višak slobodnog vremena koji osnovci imaju mogu da provedu u biblioteci i za njih smo pripremili preporuke šta bi mogli da pročitaju. Takođe, svake srijede tokom cijelog raspusta imaćemo radionice u našoj ustanovi gdje mogu da razgovaraju o knjigama koje su pročitali i onome što ih zanima, kao i da pišu radove koje će nam na kraju raspusta predati. Deset najboljih radova koji se tiču pročitanih knjiga i utisaka o biblioteci i radionicama, biće nagrađeni prigodnim poklonima i besplatnom članarinom za narednu školsku godinu“, najavila je Stjepanovićeva.

Tokom manifestacije napravljena je čitaonica na otvorenom i izložene knjige gdje korisnici usluga biblioteke svih starosnih kategorija mogu pogledati dnevnu štampu, upoznati se šta je novo u biblioteci, šta bi mogli čitati. Takođe su podijeljeni flajeri pod nazivom „čitaj više, vidjećeš više“ sa obavještenjem da će radno vrijeme Biblioteke od 1. jula do 31. avgusta biti izmijenjeno, te da će ustanova raditi od 8 do 16 sati.

Za osnovce su pripremljeni i slatkiši i sokovi, a događaj na platou ispred biblioteke trajaće danas sve dok bude zainteresovanih sugrađana.

Stjepanovićeva je dodala da se ovakva manifestacija organizuje po prvi put, te najavila da će postati tradicionalan način obilježavanja kraja školske godine u našem gradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se