15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

KAD SE KOMŠIJE SLOŽE: Uredili divlju površinu i napravili igralište

ZVORNIK – Stanari „Ade 1” u centru Zvornika uredili su iz vlastitih sredstava divlju površinu iznad njihove zgrade i na njoj napravili igralište za djecu.

Za uređenje ove površine uložili su oko 400 KM iz sredstava ZEV-a, ali je kuriozitet u tome da u Zvorniku postoji samo jedan park i nekoliko igrališta te je uređenje ovakve površine od izuzetnog značaja sa sve mališane koji će ga koristiti.

Tomo Spasojević, predsjednik Skupštine ZEV „Ade 1” kaže da su u nekoliko akcija stanara čistili ovu površinu.

– Nekoliko puta samo je kosili, potom čistili od plastike i drugog otpada, potom kamenja. Za ove poslove pomoglo nam je komunalno preduzeće koje nam je obezbjedilo besplatan kontejner da odlažemo otpad. Za samo čišćenje, postavljanje ograde i zaštitne žice, te kopanje, frezanje zemljišta i zasijavanje trave uložili smo oko 400 KM. Ovo ja za stanare od velikog značaja jer u centru grada imate zelenu površinu od 120 kvadrata gdje se djeca mogu igrati, komšije u hladu popiti kafu i slično – rekao je Spasojević.

On je dodao da će se obratiti i lokalnoj upravi sa zahtjevom da im doniraju ljuljaške ili klackalice kako bi djeci upotpunili sadržaj za igru jer je to za njih velika investitcija.

R.Jokić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se