20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Fudbaleri Srbije poraženi od Danske

Fudbaleri Srbije poraženi su u Kopenhagenu od Danske rezultatom 2:0 u utakmici petog kola grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj.

Srbija je nakon ovog poraza ostala bez gotovo ikakve šanse za plasman na završnu smotru šampionata Starog kontinenta.

Izabranici Radovana Ćurčića odigrali večeras loše prvo poluvrijeme u kojem su Danci stigli do vođstva golom Јusufa Poulsena u 13. minutu utakmice.

Domaći fudbaleri u prvom dijelu utakmice nisu uspjeli duplirati prednost, jer je udarac Agera sa bijele tačke u 34. minutu odbranio Stojković.

Srbija je u nastavku zaigrala nešto bolje, a najbolju priliku „Orlovi“ su imali u 48. minutu, kada je nakon centaršuta Kolarova Mitrović odlično šutirao glavom, a Šmajhel odbranio uz pomoć prečke.

Konačan rezultat utakmice postavio je Јakob Poulsen u 87. minutu utakmice.

Podsjećamo, Portugal je u okviru iste grupe ranije slavio u Јermeniji sa 3:2 i sa 12 bodova zadržao lidersku pozicij u grupi.

Danska je zahvaljujući večerašnjoj pobjedi druga sa dva boda manje, Albanija je treća sa sedam bodova, dok Srbija i Јermenija imaju po bod.

Njemačka je u grupi D sa 7:0 slavila na gostovanju kod Gibraltara. U ranije odigranim mečevima iste grupe, Irci i Škoti su remizirali (1:1), dok je Poljska sa 4:0 ispratila Gruziju.

Za iznenađenje se pobrinula selekcija Farskih Ostrva, koja je u grupi F, na svom terenu savladala Grčku sa 2:1, te sa šest bodova zauzela četvrtu poziciju u grupi, ispred Finske i Grčke. U derbiju kola odigranom u istoj grupi Sjeverna Irska i Rumunija su odigrale bez golova (0:0). U ranije odigranom susretu, Mađarska je ostvarila pobjedu minimalnim rezultatom u Finskoj.

(RTRS)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se