12 C
Zvornik
20. април 2024.

Dvije zlatne medalje Teodore Božović u Splitu (foto)

U Splitu je u subotu održan 25. Međunarodni kup Jadrana a time je ujedno obilježeno i 60 godina postojanja džudo sporta u Splitu.

Učestvovalo je preko 700 takmičara iz 14 zemalja i to Rusije, Ukrajine, Slovačke, Slovenije, Bugarske, Srbije, Francuske, Njemačke, Rumunije, Poljske, Austrije, Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Organizator ovog prestižnog kupa, koji je održan u dvorani Gripe, kao i kampa koji se održava od 28. do 30. juna bio je Džudo klub Split.

Ispred Džudo kluba Srpski Soko Zvornik nastupila je Teodora Bozović koja se priprema na Jadranu za Evropske Igre mladih (EYOF) koje će se održati od 27. jula do 1. avgusta u Tbilisiju (Gruzija).

Božovićeva je pokazala izvanrednu formu gdje je u konkurenciji kadeta U18 i seniora U23 osvojila dvije zlatne medalje. Naime, Teodora je zabilježila šest pobjeda i sve svoje protivnice pobjedila maksimalnim rezultatom iponom.

Treba istaći da je u vrlo teškim borbama pobjedila predstavnice Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i BiH. Teodora ostaje na pripremama do 8. jula a kasnije odlazi u Trebinje na pripreme do EYOF-a koje organizuje Džudo savez RS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se