18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đoković novi „kralj šljake“: Posle istorijskog trijumfa nad Nadalom: OPA

Novak Đoković je u tri seta „počistio“ Rafaela Nadala u najvažnijem četvrtfinalu grend slema i nakon plasmana u polufinale Rolan Garosa jednostavno pokazao emocije.

Prvi teniser svijeta je objasnio da je odigrao nevjerovatno iako je prethodnih šest puta poražen od Rafe na terenu „Filip Šatrije“ i zatim je prišao kameri kako bi ostavio poruku.

Uz uobičajem potpis kratko je velikim slovima dodao „OPA“ i pored „smajli“, čime je pokazao oduševljenje zbog velikog trijumfa u tri seta sa 7:5, 6:3, 6:1.

Đokoviću samo trofej Rolan Garosa nedostaje kako bi u bogatoj kolekciji kompletirao sve grend slem titule.

Bacio na koljena „kralja šljake“

Novak Đoković je bacio na koljena „kralja šljake“! Najbolji teniser svijeta je u četvrtfinalu Rolan Garosa eliminisao Rafael Nadala sa 7:5, 6:3, 6:1 koji je doživio prvi poraz na Otvorenom prvenstvu Francuske posle šest godina!

Morate biti srećni što živite u ovakvoj teniskoj eri, pogotovo zbog činjenice da jedan Srbin prelazi sve granice, razbija sve mitove i vlada „bijelim“ sportom.

Đoković je sa puta ka tituli Rolan Garosa, koju nikada nije držao u rukama, sklonio najopasnijeg protivnika, Rafaela Nadala, koji je igrao dobro, ali nedovoljno da se parira najboljem na svijetu.

Novak se poput groma obrušio na šljaku, uzdrmao „Filip Šatrije“ sa četiri gema u nizu uz dva oduzeta servisa Rafi koji toliko nemoćan bio, da je publika bila veoma iznenađena. Jasno je bilo da je Đoković favorit u susretu, ali niko se nije nadao takvom početku, tako da se očekivao impuls protivnika, piše Blic Sport.

Gore po Nadala nije moglo da bude u prvom setu, najviše zbog toga što je preko puta mreže stajao čovjek koji ima odgovore za njegove forhende sa spinom, tako da je morao mnogo agresivnije da pristupi meču.

622972 20150603reutersjeanpaul pelissierparisdi007755495 ff To je Španac i učinio, doduše, uz veliku pomoć Đokovića koji je nekoliko zicera poslao u mrežu, pa je Rafa vratio odmah jedan, a potom u sedmom gemu i drugi brejk, te sve to potvrdio sa gemom bez izgubljenog poena za 4:4.

Momentum je svakako bio na strani višestrukog šampiona Rolan Garosa, ali Novak ne bi bio Novak da ne pokaže raznovrsni asortiman bekhenda, forhenda, skraćenih lopti i lobova, koji su mu zajedno pomogli da u desetom gemu, taman kada treba, dođe do tri odvojene set lopte (5:4).

Ipak, Nadal se spasao, a u nastavku trpio nevjerovatan pritisak i još tri brejk lopte od kojih nije mogao da se odbrani, jer je Novak iz totalne defanzive poslao fantastičnu forhend dijagonalu koja je direktno uticala da na semaforu piše 7:5.

622974 20150603reutersvincent kesslerparisdi007755493 ff Iako je uspio da uzme prvi set, Nole se sudiji Sedrik Mulijeu žalio na šljaku koja nije kvašena u prvih sat vremena i da je veoma nezgodna za igru, što se dokazalo u nastavku, jer su se na obje strane dešavala čudna proklizavana.

Nadal je ponovo imao problema, još jednom godine, sa vremenom, jer ga je arbitar opomenuo zbog odugovlačenja između poena. Nije bilo brejk prilika u prvih sedam gemova, čak ni izjednačenja, a onda jedan jači pritisak totalno je poremjetio Nadala koji je podlegao i napravio dvije greške, dovoljne za brejk i 5:3 za Novaka.

Bolna, ali više razočarana faca Španaca, dokazivala je u tim trenucima da Nadal daje sve od sebe da preokrene meč na svoju vodenicu, i uspio je da izbori 40:40 i spase tri set lopte, ali je bio nemoćan kod četvrte, tako da je posle 113 minuta bilo 2:0 u setovima (6:3).

622965 20150603reutersvincent kesslerparisdi007755453 ff

Kao da je Nadal shvatio da je, i pored uloženog velikog truda, u podređenoj poziciji, a to mu je direkno uticalo na sigurnonst na startu treće dionice gdje je Đoković bez mnogo pritiska izborio brejk šanse, a onda i realizovao treću koja mu je služila kao sjajna podloga za vođstvo od 2:0.

Nije preteško reći da je Novak u trećem gemu ubio u pojam španskog tenisera, jer mu je oduzeo servis tako što je loptica udarila u sajlu, te završila u Nadalovo polje, a sve je to potvrđeno još jednim sigurnim gemom za velikih i nedostižnih 4:0.

Publika je bila u muku, put ka polufinalu očišćen, uništen 29. rođendan Rafi i nova stranica istorije otvorena, tako da će Novaku na putu do borbe za trofej stajati britanski teniser Endi Marej ili španski predstavnik David Fererer.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se