15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dan učeničkih postignuća u OŠ ‘Sveti Sava’ Zvornik

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ danas su uručene Vukove diplome, Pohvale i nagrade učnicima koji su ostvarili dobre rezultate kako u nastavi, tako i u vannastavnim aktvnostima.

Direktor škole Radomir Petrović rekao je da je deveti razred završilo 168 učenika od kojih su 10 vukovci, dok je učenik generacije Tanja Gavrić.

– Danas smo održali Dan učeničkih postignuća i najboljim dodijelili novčane nagrade i priznanja – Vukove diplome za 10 učenika, Posebne diplome za 6 učenika koji su postigli zapažene rezultate iz nastavnog predmeta, kao i Pohvale za istaknut rad u sekcijama. Nagradili smo i osam učenika koji su postigli zapažene rezulate na republičkim i regionalnim takmičenjima, kao i učenike koji su imali zapažene rezulate na sportskim takmičenjima i takmičenjima iz poznavanja prve pomoći i poznavanja opasnosti od mina – rekao je Petrović.

On je napomenuo da je ove školske godine malo manje vukovaca, ali da je ova generacije ipak bila veoma uspješna.

– Nemamo učenike na popravnom, niti ponavljače, dakle deveti razred završili su svi učenici. Imamo 27 učenika koji su završili sa svim peticama, a 58 sa odličnim uspjehom, dok je ukupan prosjek u devetom razredu 4,38. Vrlo malo učenika imalo je smanjeno vladanje, ali ne zbog nediscipline, nego zbog neopravdanih izostanaka. Što se tiče znanja i učenja, i tu možemo biti zadovoljni – naglasio je Petrović.

Tanja je rekla da joj nije bilo teško da postigne ovakav uspjeh, uz svakodnevni rad i trud i njenu volju. Omiljeni predmet joj je matematika iz kojeg je postigla i zapažene rezultate, a planira da upiše Gimnaziju, a nakon toga fakultet iz oblasti prirodnih nauka.

U današnjem programu učestvovali su članovi Recitaorske sekcije i školskog hora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se