20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Čović: SBB najpoželjniji partner

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je razgovarao danas sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i da će u narednih 10 dana uslijediti pregovori o uspostavljanju vlasti sa drugim zainteresovanim strankama u FBiH.

„Razgovarali smo o uspostavljanju vlasti u FBiH i kantonima, o njenom funkcionisanju i nefunkcionisanju i dogovorili da se mora završiti priča o Mostaru i formiranju vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i to u ovoj sedmici“, naglasio je Čović i dodao da je predmet njegovih razgovora sa Izetbegovićem bio dogovor sa kojima će strankama razgovarati i koje bi mogle da čine dio parlamentarne većine u FBiH, prenose „Nezavisne novine“.

Upitan da kaže s kim će razgovarati, Čović je rekao da će to biti sa svima onima koji na sličan način vide odnose u BiH.

„To su za mene dvije, tri ‘male stranke’, koje su već iskazale interes da budu dio parlamentarne većine u FBiH. Među njima je i Stranka za BiH“, istakao je Čović.

On je rekao da će svakako razgovarati sa SBB-om, jer bi ta stranka bila najpoželjnija kao partner zbog toga „što bi onda imali čvrstu parlamentarnu većinu“.

Na pitanje koliko dugo će FBiH čekati na novu parlamentarnu većinu, lider HDZ BiH je rekao da će to sigurno biti septembar, jer „nije moguće prije“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se