15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Čović: Do jeseni uspostaviti stabilne odnose na svim nivoia vlasti

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izrazio je uvjerenje da će do jeseni biti „ispregovarani odnosi na svim nivoima vlasti u BiH koji će biti stabilni“, te da je to trebalo da se uradi odmah.

Čović je rekao novinarima u Grudama da su u proteklom razdoblju predstavnici različitih političkih opcija „pomalo lutali“ i bespotrebno ulazili u sukobe u vezi sa kadrovanjem u javnim poduzećima.

„U najdemokratskijim društvima u svijetu, kad dolazi nova vlast oni koji su u ime neke politike došli zahvale se i odu i dolaze novi. Umjesto da smo mi to uradili kako smo i dogovorili, završili tu priču za tri-četiri dana i posvetili se ekonomskim pitanjima, neki bi se nadmudrivali i bavili sami sobom“, istakao je Čović.

On je rekao da izvršna vlast u FBiH od samog početka nije imala podršku parlamentarne većine, o čemu se do sada nije govorilo, prenose federalni mediji.

„Mi smo manjinska vlada već tri ili četiri mjeseca. Bolje da budemo još dva mjeseca, ali da napravimo konstrukciju političke podrške Parlamentu FBiH, koja će obezbijediti stvarnu stabilnost, a ne da igramo neku igru“, ocijenio je Čović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se