23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bošnjačko udruženje priprema tužbu zbog ubistva Nerdina Ibrića?

Udruženje Bošnjačka nacionalna fondacija priprema tužbu protiv RS i MUP-a RS zbog ubistva Nerdina Ibrića koji je 27. aprila izvršio teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku.

U terorističkom napadu je ubijen policajac Dragan Đurić iz Zvornika, a ranjena dvojica njegovih kolega. U razmjeni vatre koja je uslijedila ubijen je i napadač Ibrić.

„Glas Srpske“ saznaje da su plan za podizanje tužbe skovali bošnjački publicista Fatmir Alispahić i šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Mujo Hadžiomerović, a da će je zvanično podnijeti Ibrićeva porodica.

„U pripremi terena za podizanje tužbe angažovano je nekoliko medija u FBiH koji zastupaju radikalne stavove, a to se posebno odnosi na internet portale. Putem njih se plasiraju informacije da je Ibrić žrtva, a ne terorista jer je ubijeni policajac Đurić navodno učestvovao u ubistvu njegovog oca, da ga je prvi napao i vrijeđao i da je on pucao u samoodbrani. Jedan novinar već je kontaktirao Ibrićevog brata Nermina koji živi u Švajcarskoj i koji se saglasio s tim da tužba bude ponesena“, kazao je „Glasu Srpske“ sagovornik iz bezbjednosnih službi koje znaju za plan za podizanje tužbe.

Poznato je i ime novinara i kuće za koju radi, a kontakt sa Nerminom Ibrićem ostvario je putem veb administratora jedne grupe na „Fejsbuku“.

„Selam dragi administratore, treba mi tvoja pomoć, moraš mi pomoći da dođem do Nermina Ibrića, brata rahmetli Nerdina, koji živi u Švajcarskoj. Treba mi njegov broj ili broj nekog od prijatelja ili familije ko me može povezati sa Nerminom. Informacije koje imamo debelo idu u korist Bošnjacima u Zvorniku i Nerdinove porodice“, naveo je on u poruci.

Riječ je o informacijama koje bi trebalo da budu iskorišćene kao dokazi prilikom podnošenja tužbe, a koje su objavili islamistički portal „Vijesti umeta“ i još neki portali pod naslovom „Prava istina o Nerdinovom napadu na policiju u Zvorniku“.

„Nerdin je parkirao svoje auto kod Policijske stanice i htio je da ide u opštinu. Policajac mu je rekao da se ne može tu parkirati i pri tom ga vrijeđao i psovao mu majku. Nerdin i on su se dobro znali. Nerdin je bio lovac i u autu je imao lovačku pušku i municiju. U afektu je ušao u Policijsku stanicu i počeo da psuje četničku majku (nije govorio „Alahu ekber“) i uradio šta je uradio“, navedeno je u tom tekstu.

Na kontakt telefon Bošnjačke nacionalne fondacije juče se javio muškarac koji je rekao da je to pogrešan broj. Hadžiomerović se javio na telefon i rekao da ga nazovemo kasnije, ali poslije toga nije odgovarao na pozive.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kaže da nema dileme da je u Zvorniku izvršen teroristički napad i da će o tužbi govoriti kada ona bude podnesena.

„Ibrićevo pismo“

S ciljem pravdanja Nerdina Ibrića pojedini islamistički portali objavili su „Ibrićevo pismo iz dženeta (raja)“ u kome se njegov teroristički čin opravdava strahom od nove Srebrenice.

„To mora prvo shvatiti ubica mog oca Dragan Đurić i svi ostali teroristi genocidaši. Sad svi znaju da ja nisam terorista. Ja sam gazija i šehid za one ponosite Bošnjake koji znaju razlikovati pravdu od krivde. Hvala i onima koji na državni „dan žalosti“ teroristu četnika ne žališe nego moje ime u lijepom spomenuše“, stoji u „Ibrićevom pozdravu iz dženeta“.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se