15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Bez većih zastoja na putevima

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez većih zastoja uz povoljne uslove za vožnju.

Na magistralnom putu prema graničnom prelazu Rača zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, od 7.00 do 18.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, te se saobraćaj odvija jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

U mjestu Miloševac na dionici Crkvina – Modriča jedan u toku su radovi na izgradnji pješačke staze, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza na dionici Brod na Drini – granica BiH – Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na toj dionici saobraćaj je zabranjen za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu M-17 Vukosavlje – granica Republika Srpska – FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka saobraćaj se povremeno obustavlja i to svaki puni čas po 15 minuta.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Saobraćaj će se, zbog sanacije kolovoza, odvijati usporeno sa naizmjeničnim propuštanjem vozila na dionici koja prolazi kroz grad Teslić.

Na putu Bušletić – Modriča u toku su radovi na proširenju mosta na potoku Dusa, zbog čega je saobraćaj obustavljen, a alternativni pravac je magistralni put Doboj – Modriča.

Na dionici Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom.

Saobraćaj je zabranjen za teretna vozila preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača.

Na dionici regionalnog puta R-474 Gornja Vijaka 2 – Razboj /Prnjavor – Stanari/, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara.

IZ AMS apeluju na vozače da obavijeste AMS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja „vozačke solidarnosti“ – 066/823-000.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke „Grand pri Sarajevo“ danas će od 10.40 do 14.30 časova dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na relaciji Lukavica – Vogošća – Visoko – Kakanj – Lašva – Busovača – Kiseljak – Sarajevo.

Saobraćaj će se obustavljati etapno /za vrijeme prolaska učesnika trke/, a kolona će se kretati i autoputem A-1 na dionici Sarajevo sjever – Visoko, magistralnim putevima M-5, M-17 i M-18, kao i regionalnim putem R-445 na području Sarajeva.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 20 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Brčko – Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se