18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ahmetović: Bakirove riječi zvuče kao prijetnja!

Nije trebalo proći mnogo vremena da Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, pokaže koliko ga je pogodio istup četvorice poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji su u srijedu jasno poručili da se ograđuju od odgovornosti i poteza koje vuče aktuelno, kako su više puta ponovili, nametnuto rukovodstvo SDA.

Državni poslanici Šemsudin Mehmedović, Senad Šepić, Salko Sokolović i Sadik Ahmetović, zbog najave da će se nastaviti boriti za BiH, ali ne po diktatu Izetbegovića, očigledno su navukli bijes čelnika SDA, piše sarajevski list „Dnevni avaz“.

„Nadam se da neće praviti problem oni koji su izgubili na izborima na Kongresu SDA. Imat ćemo u vidu njihovo ponašanje i nadamo se da neće raditi protiv svoje stranke i BiH“, rekao je Izetbegović.

Međutim, Sadik Ahmetović je u prvoj reakciji na ovu Izetbegovićevu izjavu za „Dnevni avaz“ kazao da njemu lično ova Izetbegovićeva poruka liči na prijetnju, jer se njom dovodi u pitanje, kako kaže, „neupitni patriotizam, kako njega tako i njegovih kolega“.

„Izjava predsjednika Izetbegovića mi pomalo liči na prijetnju, što nije karakteristika demokratskih stranaka kakva je do sada bila SDA. Mojim kolegama i meni, koji smo branili Bosnu i stvarali SDA, skretati pažnju na ovakav način je u najmanju ruku nepotrebno. Može se izmjeriti koliko smo dali i za BiH i za stranku. To naši građani i članovi SDA koji nam daju svakodnevnu podršku znaju“, kazao je Ahmetović.

Uprkos očiglednim pritiscima kojima je već izvrgnuta „odmetnička“ četvorka, Ahmetović kaže da će oni nastaviti još više raditi za SDA i državu BiH. Međutim, kaže da isto kao što znaju šta hoće ostvarivati na putu reformi za bolju državu i bolji život za građane, isto tako znaju šta neće.

„Nikad nećemo podržati, ma od koga dolazilo, ono što nije interes građana i države BiH, njene evropske budućnosti i boljeg života naših građana. Isto smo tako spremni da zaustavimo njenu razgradnju i truhle kompromise koji se prave zbog ličnih, jaranskih i porodičnih interesa. Moja država je od Save do mora i od Une do Drine“, kazao je Ahmetović.

(Dnevni avaz)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se