18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Zavšeni petodnevni „Dani Desanke Maksimović“ u istoimenoj školi

ZVORNIK/ČELOPEK – U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku kod Zvornika danas je, priredbom u cetralnoj i područnim školama, završena tradicionalna manifestacija „Dani Desanke Maskimović“.

Direktorica Sanja Tanacković rekla je da je manifestacija počela u ponedeljak, 11. maja, podsjetivši da se organizuje već trinaestu godinu zaredom povodom godišnjice rođenja velike pjesnikinje čije ime nosi čelopečka škola.

– U toku ove sedmici sve je bilo u znaku Desanke Maksimović. Pored priredbi po područnim i centralnoj školi priređene su i izložbe učeničkih radova sekcija koje postoje u našoj školi. Danas je održana završna manifestacija, a u programu su učestvovali članovi naših Recitatorske i Folklorne sekcije i školskog hora i po prvi put i učenici zvorničke Osnovne muzičke škole – rekla je Tanackovićeva.

Na današnjoj priredbi pohvaljeno je 39 učenika za učešće i ostvarene uspjehe na regionalnim i republičkim takmičenjima i to:

Milenko Božić za osvojeno 3. mjesto na Regionalnom takmičenju iz informatike, a za učešće na ovom takmičenju Njegoš Milić; Nemanja Nikolić za osvojeno 3. mjesto na Regionalnom takmičenju iz atletike, kao i Aleksa Tomić za osvojeno 3. mjesto na Regionalnom takmičenju iz atletike; Amina Dedić za učešće na Regionalnom takmičenju iz vjeronauke; za učešće na Regionalnom takmičenju iz biologije Ankica Bratanović i Stefan Mitrović, te učenici koji su predstavljali ekipe ove škole na regionalnim takmičenjima u fudbalu i rukometu, kao i članovi odbojkaške ekipe škole na Republičkom takmičenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se