23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Učestali napadi na Srbe i pokušaji kidnapovanja

GNJILANE – Na Kosovu i Metohiji učestali su napadi na Srbe i pokušaji kidnapovanja srpskih djevojčica, a posljednji slučaj dogodio se danas u selu Pasjane kada je šesnaestogodišnjakinju udario nepoznati muškarac iz automobila u pokretu.

Napad na djevojčicu dogodio se u blizini mjesta gdje je sinoć oko 18.30 časova nožem izboden Zoran Kostić, ispričali su Srni srpski izvori iz Parteša, opštine kojoj pripada Pasjane.

Devojčica se vraćala kući nakon što je ispratila drugaricu kada je naišao automobil, usporio pored nje, a onda je jedan muškarac udario rukom po ramenu, dobacujući na albanskom jeziku.

Policijska patrola je ubrzo stigla u Pasjane, a djevojčica im je ispričala da je automobil bio sive boje i da su u njemu bila dva muškarca.

Predsjednik opštine Parteš Dragan Nikolić najoštrije je osudio napad na srpsku djevojčicu, te istakao da se napadi u Partešu ne događaju slučajno.

Srbina Zorana Kostića sinoć su na ulazu u selo Pasjane napala nepoznata lica koja su mu automobilom prepriječila put. Oni su na njega nasrnuli nožem i nanijeli mu povrede ruku i grudnog koša.

Teže posljedice spriječili su mještani Pasjana koji su Kostiću pritekli u pomoć.

Kostića bi danas poslije podne trebalo da posjete predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i zamjenik premijera samoproglašenog Kosova Branislav Stojanović.

Predsjednik Privremenog vijeća opštine Kosovo Polje LJubiša Ćirković rekao je Srni da su prije tri dana u selu Batuse napadnute dvije srpske djevojčice iz automobila u pokretu.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji ali do danas nije pronađen automobil, iako je policiji dat broj registracije crnog „džipa“. Registarski broj tablica pripada opštini Peć.

Prošle sedmice u dva navrata pokušane su otmice srpskih djevojčica. Dva muškarca su 30. aprila u centru sela Babin Most pokušala da kidnapuju devetogodišnju M.M. na dvadesetak metara od kuće.

Drugi pokušaj kidnapovanja dogodio se i 1. maja u Prilužju kada su dva maskirana muškarca pokušala da nasilno uvuku u crni „džip“ petnaestogodišnju djevojčicu iz porodice Rakić.

I ovaj slučaj je prijavljen policiji ali do sada nema rezultata.

U selu Klinavac kod Kline prije dvije noći meta su bili srpski povratnici, bračni par Voštić kojima su razbojnici uz prijetnju nožem oteli 230 evra i lična dokumenta. Tri maskirana napadača govorili su albanski jezik.

Dan ranije u selu Dragoljevac, u opština Klina, Albanci su presreli i pretukli Ranka Kostića, predstavnika Srba u albanskoj opštii Klina.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se