23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

TRI GOLA, ZA TRI BODA: Drina na pragu opstanka (foto)

Fudbaleri Drine ostvarili su izuzetno važnu pobjedu protiv ekipe Olimpika. Zvorničani su ubjedljivim i zasluženim trijumfom od 3:0 napravili veliki korak ka opstanku u ligi.

Drina je tokom čitavog susreta bila konkretnija na terenu dok je oslabljena ekipa Olimpika svoju šansu tražila iz kontranapada i prekida.

Već u 1. minutu Mrkaić je zaprijetio golmanu Olimpika Husiću, lopta odlazi pored lijeve stative. Tri minute kasnije Osmanagić je šutirao pored lijeve stative gola Drine.

Terensku inicjativu domaći su krunisali u 27. minutu prelijepim golom Miloša Filipovića. On je u pokušaju da centrira sa lijeve strane iznenadio golmana Husića te donio prednost od 1:0. Tako je Filipović na najljepši način proslavio svoj 25. rođendan.

Skoro na identičan način Drina je došla i do drugog gola u 44. minutu. Aleksandar Ilić je desnom stranom došao do ivice šesnaesterca kada se odlučio da centrira te tako ponovo prevario golmana Olimpika.

U drugom dijelu obje ekipe prikazale su skoro istu igru kao u prvom poluvremenu.

U 59. minutu Drina golom Nenada Nedeljkovića stiže do ubjedljivog vodstva od 3:0. U jednoj akciji domaćih loptu je za Nedeljkovića poslao Mrkaić iz ugla gostujućeg šesnaesterca a ovaj rutinski šalje loptu u mrežu Olimpika.

Do kraja utakmice Drina je mogla slaviti i ubjedljivije da su Đerić i Lazić ispred gola Olimpika bili prisebniji.

Zbog žutih kartona, sledeću utakmicu će propustiti Ćulibrk i kapiten Kikić. Zbog istih problema utakmicu je danas propustio Vasić.

U svakom slučaju veoma bitna pobjeda Zvorničana, kojima slijedi gostovanje poslednjeplasiranoj Zvijezdi iz Gradačca. Zvijezda je danas na svom terenu odigrala bez golova sa Slobodom iz Tuzle.

Gledaoci poslali poruku terorizmu

Prije početka utakmice gledaoci na stadionu podigli su letke sa likom nastradalog policajca Dragana Đurića, koji je ubijen u terorističkom napadu, i porukom „I ja sam Dragan Đurić“. Akciju je organizovala navijačka grupa „Vukovi“ u saradnji sa FK Drina. Tim činom su Zvorničani još jednom jasno poručili šta misle o terorizmu.

FK DRINA – FK OLIMPIK 3:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 – Filipović u 27. minutu; 2:0 – Iić u 44. minutu; 3:0 – Nedeljković u 59. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 500; Glavni sudija: Goran Paradžik (Ljubuški); Žuti kartoni: Milošević, Ćulibrk, Kikić, Nedeljković (Drina), Čomor (Olimpik).

DRINA: Maksimović, Milošević, Ćulibrk, Ilić, Kikić (Od 75. minuta Jokić), Mrkaić (Od 86. minuta Lazić), Filipović (Od 79. minuta Đerić), Lazarević, Nedeljković, Blagojević, Bošković.

OLIMPIK: Husić, Pandža (Od 81. Brković), Imamović, Bogičević, Figueiredo, Šivšić, Jusufović (Od 56. minuta Handžić), Osmanagić, Alveš, Čomor, Nukić (Od 65. minuta Salihagić).

(B. Golubović/Foto: I. Golubović)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se