15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Trebinje: Kik-bokseru rafal u leđa

TREBINJE – Policija traga za osobom koja je juče ujutro hicima iz automatske puške ubila kik-boksera Marka Đerića (24) ispred njegove zgrade u ulici Miloša Obilića broj 13 u trebinjskom naselju Police.

Đerić je bio radnik obezbjeđenja u kafiću „Merlot bar“ u Trebinju, a juče oko 3.20 časova vraćao se kući s posla kada je likvidiran na najsvirepiji način – hicima u leđa.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je ovdje riječ o klasičnoj sačekuši i da je ubica najvjerovatnije dobro poznavao Đerića, te da je znao kada se vraća kući s posla.

– Ubica je bio sakriven iza zida stambene zgrade, koja se nalazi preko puta Đerićeve zgrade, i kada je on krenuo da uđe u svoj ulaz, zločinac mu je ispalio nekoliko hitaca u leđa i zatim pobjegao – istakao je naš izvor.

On je pojasnio da niko od komšija nije ništa vidio, a da postoji mogućnost da je negdje u blizini imao sakriveno vozilo i da je njime dalje pobjegao.

Tijelo ubijenog mladića pronašao je njegov otac koji je, čuvši pucnjavu, istrčao ispred zgrade i sina pronašao u lokvi krvi.

Ubrzo je do pomenute zgrade stigla i ekipa Hitne pomoći, ali Đeriću nije bilo spasa pa su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje Gordana Šalvarica, koja je naložila i da bude obavljena obdukcija tijela ubijenog mladića.

U trebinjskoj bolnici rekli su da su juče čekali da iz Banjaluke dođe forenzičar doktor Željko Karan i obdukcija je trebalo da bude obavljena u nedjelju uveče kako bi bio utvrđen način ubistva i koje je oružje korišćeno.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je juče privela više osoba na informativni razgovor kako bi došla do mogućeg motiva i ubice.

Kako piše „Glasa Srpske„, sinoć zvanično nije bilo osumnjičenih za ovo ubistvo.

Mještani Trebinja za Đerića kažu da je bio veoma uspješan sportista, koji je godinama ostvarivao zapažene rezultate.

– Bio je član Kik-boks kluba Kobra i iza sebe ima veliki broj medalja osvojenih u zemlji i inostranstvu – ispričao je jedan od mještana.

Ispred zgrade gdje je mladić ubijen juče se okupio veliki broj prijatelja i komšija, koji su u suzama pokušavali da shvate šta se desilo i ko je odgovoran.

– Marko je bio divan mladić koji nikad nije pravio probleme, niti je s nekim bio u sukobu. Svi smo bili šokirani kad smo čuli da ga je neko ubio, niko ne zna šta bi mogao biti motiv – rekao je jedan od Markovih prijatelja koji su se okupili ispred zgrade.

Prema riječima ostalih prijatelja, on je bio radnik obezbjeđenja u kafiću „Merlot bar“, pa bi jedino moglo biti da je nekog ranije izbacio i da je riječ o osveti.

– Ovo ubistvo uznemirilo je cijeli grad. Svi su na nogama i samo prepričavaju šta se desilo. Očekujemo da policija što prije pronađe i uhapsi ubicu – poručili su mještani Trebinja.

Brčko

Goran Ristić (22) iz Brčkog uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Miloš Droca (23) u ulici Nikole Tesle u brčanskom naselju Grčica.

Do tuče je došlo u subotu oko četiri časa kada su se ispred pekare potukla petorica mladića, a tom prilikom Droco je izboden nožem. Poslije toga većina aktera se razbježala, a u policiji su rekli da su identifikovali sve učesnike.

Ristić je uhapšen, a još se traga za Mirkom Bosnićem. Policija nije utvrdila koji je od njih ubio Drocu.

UBISTVA U 2015.

Banjaluka

6. februar – Aleksandar Rold (19) iz Banjaluke ubijen je sa deset uboda nožem, od kojih su dva u srce bila smrtonosna. Zbog ubistva Rolda uhapšen je njegov vršnjak Anđelo Marković (19). Krvavi obračun odigrao se na igralištu Osnovne škole „Jovan Cvijić“.

Obrovac

14. februar – Radoslav Malić (27) iz Obrovca kod Banjaluke ubio je u svojoj kući tokom krsne slave Svetog Trifuna poznanika i komšiju Vaskrsiju Prtiju (61). Porodica je policiji ispričala da je Vaskrsija sam pao i udario glavom o tlo kada je odlazio iz njihove kuće.

Teslić

10. mart – Bosiljko Đurić (25) iz ljubomore je nožem usmrtio suprugu Tatjanu (22) u njihovu stanu u Vidovdanskoj ulici u Tesliću. Poslije svađe on je nožem sedam puta u grudni koš ubo suprugu, i to pred trogodišnjom kćerkom i svojom osmogodišnjom sestrom.

Pale

17. mart – Nikola Veselinović (32) iz Pala ubio je u kafiću „Omerta“ hicima iz pištolja sugrađanina Bojana Furtulu (32). Motiv likvidacije su neraščišćeni računi odranije. Naime, prije pet godina Furtula je iz pištolja ranio Veselinovića u noge i zbog toga je bio i osuđen.

Jezero

17. april – Marko Nišić (60) je hicima iz pištolja u svojoj kući u Željezničkoj ulici u Jezeru ubio nesuđenog zeta Zorana Lazića (44) iz Sarajeva. Lazić je sa Nišićevom kćerkom Dragicom imao dijete. Sukob je izbio u vezi sa viđanjem djeteta, a Nišić je Laziću pucao u grudi i glavu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se