12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Terorističke prijetnje u Mostaru, pojačano osiguranje objekata?

Zbog zadnjih događaja u Zvorniku i Republici Makedoniji, u Mostaru je od ponedeljka uveče primijećeno pojačano prisustvo policijskih snaga pred svim policijskim ustanovama, ali i važnijim objektima.

Tu informaciju potvrdili su i iz hercegovačko neretvanskog Županijskog MUP-a u čijem se saopštenju ističe kako je ta odluka donesena nakon analize stanja bezbjednosti u vezi s povećanjem krivičnih djela i opšteg bezbjednosnog stanja u široj regiji.

U proteklom razdoblju u HNŽ-u, kao i u drugim dijelovima BiH povećan je broj razbojništava te i drugih oblika teških krivičnih djela, uključujući napad na policijsku stanicu Zvornik, kao i posljednja događanja u regiji (R Makedonija).

Nakon zajedničke analize bezbjednosnih agencija u FBiH u vezi s povećanjem krivičnih djela i opšteg bezbjednosnog stanja u široj regiji, postignut je dogovor o poduzimanju mjera i radnji na pojačanoj bezbjednosti objekata ‘bezbjednosnih agencija’ i drugih objekata koji po važećim propisima imaju pravo na fizičku zaštitu“, navodi se u saopštenju, javlja Fena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se