4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Razbijena grupa krijumčara kokaina, 13 uhapšenih

RIM – Italijanski i američki agenti razbili su danas glavnu mrežu za šverc kokaina između Centralne Amerike, SAD i Evrope i uhapsili 13 Italijana osumnjičenih za povezanost sa organizovanim kriminalom, saopštila je policija.

Italijanska elitna policija SCO i agenti FBI uhapsili su te osobe preko noći u njihovim kućama na jugu Kalabrije i priveli ih pod sumnjom da su dio međunarodnog lanca švercera droge, prenio je Rojters.

Istragu tog lanca godinu dana su vodili federalni istražioci u Bruklinu i tužilaštvo u Kalabriji gdje je sjedište sicilijanske mafije „Ndrangeta“.

Američki agenti zaplijenili su 55 kilograma kokaina skrivenog u dva broda koja su iz Centralne Amerike išla za Filadelfiju i Vilmington, rekli su zvaničnici.

Prošle godine, prema italijanskoj policiji, zaplijenjeno je više od tri tone kokaina u Španiji i Holandiji koji su bili smješteni u kontejnerima sa južnoameričkom biljkom maniokom (kasava). Istraga smatra da je ista banda organizovala i taj šverc.

U martu ove godine, u Njujorku je uhapšen vlasnik jedne picerije u Kvinsu, porijeklom iz Kalabrije, zbog šverca kokaina u SAD.

Nekoliko nedavnih zapljena pokazuje da je „Ndrangeta“, za koju istraga kaže da je najveći diler kokaina u Evropi, preuzela taj posao od sicilijanske „Koza nostre“ kao najveći partner njujorškim kriminalcima (italijanska mafija) u krijumčarenju droge između Severne Amerike i Evrope.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se