1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

PUKOVNICI ILI POKOJNICI: Još 180 odlučnih minuta za Drinu

Čitava sezona za Drinu stala je u poslednjih 180 minuta. U naredne dvije subote konačno ćemo saznati ko opstaje, a ko ispada iz Premijer lige BiH i na kojoj strani crte će biti naš klub, piše zvanični sajt FK Drina.

Ono što je najbitnije jeste da Drina sve ‘konce’ drži u svojim rukama i sama odlučuje o svojoj sudbini. Kombinacija je mnogo, sedam klubova juri opstanak, a prema nekim procjenama Drini će za opstanak trebati tri boda, to znači jedna pobjeda.

Prvu meč loptu Zvorničani će imati u Banjaluci, protiv Borca. Protivnik nimalo nije lak, pogotovo što se Drina ne može pohvaliti nekim pozitivnim međusobnim skorom, da ne govorimo o utakmicama na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Ipak, treba uzeti u obzir dvije činjenice – Drina igra „biti il’ ne biti“ utakmicu, a Borcu bodovi, ili eventualni poraz, ništa ne znače.

Banjalučanima će, može se reći, jedini motiv biti čuvanje klupskog ugleda. Pred utakmicu sa Zvijezdom mnogi su već upisali tri boda ekipi iz Gradačca, ipak ekipa trenera Vlade Jagodića pobjedom od 1:0 razuvjerila je mnoge „nevjerne Tome“ da je utakmica namještena.

Nema sumnje da će se slične priče čuti (tj. već se čuju) i pred ovaj duel. Takvih dušebrižnika ima i u Zvorniku, po čijim pričama je Drina odigrala više od pola namještenih utakmica ove polusezone.

Takve stvari ne treba da zanimaju naše fudbalere. Trener Srđan Bajić sigurno će učiniti sve da igračima odvrati pažnju sa tih nesportskih stvari i da ih što bolje pripremi pred jednu od najvažnijih utakmica ove sezone.

Prva utakmica ove dvije ekipe, odigrana jesenas u Zvorniku, završena je bez golova uz po jedan crveni karton za obje ekipe. Tada su isključeni Stefan Čolović (Drina) i Miloš Žeravica (Borac).

Nadamo se da će ovaj put utakmica ove dvije prijateljske ekipe biti završena u duhu fer pleja i na obostrano zadovoljstvo.

Glavni sudija subotnjeg meča biće Adis Mulahasanović iz Sarajeva. On je do sada Drini dijelio pravdu na samo jednoj utakmici, i to na gostovanju u Mostaru, kod ekipe Zrinjskog. Protiv Radnika i Čelika u Zvorniku bio je na mjestu četvrtog sudije.

Pomoćnici su Haris Baković (Sarajevo) i Elvir Grabus (Travnik) dok je četvrti sudija Sanel Silić (Cazin). Delegat susreta je Ramiz Omanović (Bihać) a kontrolor suđenja je Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).

Utakmica se igra u subotu od 17 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se