8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Prvo mjesto iz poznavanja biologije osvojio Veljko Sandić

ZVORNIK – Veljko Sandić, učenik Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika, osvjio je prvo mjesto na završnom takmičenju učenika sedmih razreda osnovnih škola iz Republike Srpske iz poznavanja nastavnog predmeta biologija.

Drugo mjesto dijele učenici Andrijana Koljanin iz Osnovne škole „Mladen Stojanović“, Gornji Podgradci, Nataša Prodanović iz Osnovne škole „Veselin Masleša“, Foča, i Muhamed Mešić iz Osnovne škole „Milan Rakić“, Rudanka kod Doboja.

Treće mjesto pripalo je Luki Daničiću iz Osnovne škole „Đura Jakšić“, Banjaluka.

Nagrađenim učenicima diplome o osvojenim mjestima i knjige uručili su predstavnik Pedagoškog zavoda Republike Srpske Marinko Savić i direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Zvornik Radomir Petrović.

Prvonagrađeni učenik, sa osvojenih 96 bodova, Sandić rekao je novinarima da mu osvajanje prvog mjesta znači puno, jer je to potvrda uloženog rada i truda, te podstrek za budući rad i učenje.

Nastavnik ove škole Radmila Kurtuma, koja predaje biologiju nagrađenom učeniku, rekla je da prezadovoljna Sandićevim uspjehom jer je uloženo mnogo kontinuiranog rada, tako da je to „uspjeh čitavog didaktičkog trougla – učenik, nastavnik, roditelji“.

Svi učenici koji su bili na takmičenju dobili su zahvalnice.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 25 učenika iz 24 škole iz Republike Srpske.

Na testovima se nalazi po 20 pitanja, takmičenje je trajalo do 120 minuta, a nakon toga su komisije za šifrovanje, za pregledanje radova, kao i za žalbe, odradile svoj dio posla.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se