18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Promjena skupštinske većine – šuplja priča

BANJALUKA – Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je da je skupštinska većina i vladajuća koalicija u Republici Srpskoj čvrsta, a najave opozicije o promjeni snaga u Narodnoj skupštini su „šuplje priče“ koje su neostvarive.

„Vladajuća koalicija je čvrsta, imamo dovoljno poslanika da izglasamo sve odluke koje su od interesa za Srpsku i njene građane. Broj poslanika nije sporan za tu podršku, a uvijek imamo i više od 42 poslanika“, rekao je Pavić.

On je naglasio da opozicione stranke sada imaju manje poslanika nego na početku rada ovog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, a ni tada nisu imale većinu, zbog čega je apsurdno govoriti o nekoj novoj većini.

„Vjerovatno izlaze sa takvim izjavama koje se ne mogu sprovesti u stvarnosti da bi ulili hrabrost nekim ljudima, jer je očigledno da je dobar broj njihovih poslanika nezadovoljan i da napuštaju opoziciju“, istakao je Pavić.

Pavić je za „Glas Srpske“ rekao da poslanici Napredne Srpske u posljednje vrijeme odstupaju od politike DNS-a i koalicionog dogovora sa DNS-om.

„NJihove izjave i glasanje nisu u skladu sa onim kako su se ponašali nakon što su glasali za izbor Vlade i što smo koaliciono dogovorili. DNS se ne slaže sa njihovim izjavama, a o tome šta ćemo uraditi uskoro ćemo razmatrati na organima stranke“, istakao je lider DNS-a.

Pavić je ocijenio da je apsurdno vršiti rekonstrukciju Vlade Republike Srpske četiri mjeseca nakon njenog formiranja.

„Vlada je donijela neophodna akta da Republika Srpska i njene institucije mogu da funkcionišu. Ovo je vrijeme kada tek počinju ocjene rada Vlade, a mi o tome nismo raspravljali ni na posljednjem sastanku u utorak niti ranije“, rekao je Pavić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se