15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Profesorki otkaz zbog gole noge

PODGORICA – Šala na maturskoj večeri, koju je uhvatilo oko kamere, koštala je posla profesorku Medicinske škole iz Podgorice Vericu Dabanović.

Direktor škole Branimir Kostić je, čim je vidio fotografiju, potpisao otkaz profesorki koja je snimljena „u neprimjerenoj pozi za prosvjetne radnike“, čime je „nanijela štetu ugledu škole“.

Omiljena profesorka je na maturskoj večeri podigla obnaženu nogu na koljeno kolege, profesora Radoša Malidžana, koji je čučao ispred nje i to sve prilikom fotografisanja maturanata, piše Kolektiv.me.

Kamera je zabilježila taj „nečuveni skandal“, a revnosni direktor je požurio da profesorki pokaže vrata. Ona je za sada jedina žrtva, a disciplinski postupak koji je pokrenut po hitnom postupku pokazaće da li će njenu sudbinu podijeliti i profesor Malidžan.

Potez uprave škole je, međutim, naišao na oštru reakciju i osudu sindikata, a naročito učenika koji su se pred školom pojavili sa velikim transparentom: „Jedna je Vera, IV d, volimo te. Vratite je“.

Profesorka Dabanović radi u ovoj školi već više od 20 godina i predaje farmaceutsku grupu predmeta, a među đacima je važila za jednog od najuglednijih i najomiljenijih profesora.

I većina kolega je na njenoj strani. Oni smatraju da je nastavni proces mnogo važniji od jedne, najblaže rečeno, nesmotrene, slučajno snimljene poze.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se