14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Privedeni spremali terorističke napade u Srpskoj

BANJALUKA – Postoji osnovana sumnja da su osobe privedene danas u RS nabavljale oružje i eksploziv radi izvođenja terorističkih akata na institucije RS i njihove predstavnike, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva RS.

Iz Tužilaštva su potvrdili da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, po njihovom nalogu, na području RS pretresaju 32 lokacije kod osoba za koje postoji osnovana sumnja da nabavljaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu a u cilju izvođenja terorističkih akata u RS.

Najavljeno je da će više informacija o ovome biti saopšteno sutra.

Iz MUP RS prethodno su potvrdili da je u toku kriminalistička obrada nad više osoba u nekoliko gradova u RS i da se obavljaju pretresi na 32 lokacije.

Akcija policije je sprovedena na osnovu prikupljenih operatvnih saznanja da se na tim lokacijama nalaze osobe koje posjeduju oružje, dovode se u vezu s radikalnim pokretima i koje su se nalazile a neke od njih su još uvijek na sirijskom ratištu. Utvrđeno je takođe da se radi o osobama koje se bave vrbovanjem građana BiH za odlazak na strana ratišta.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Milan Salamadija precizirao je da je do sada u okviru ove akcije, kodnog naziva Ruben, pronađena određena količina oružja, municije, pancira, uniformi i propagandnog materijala za „vrbovanje“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se