18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Potpisani tripartitni ugovori u projektu CRS-a

ZVORNIK – Danas su u Zvorniku u okviru projekta „Ekonomska integracija manjinskih povratničkih porodica u opštini Zvornik“ potpisani tripartitni Ugovori o donaciji između korisnika, opštine Zvornik i CRS-a kojim su regulisane obaveze strana potpisnica.

U okviru ovog projekta 22 korisnika dobila su sadnice maline dok će 8 korisnika dobiti sadnice krastavca kornišona.

Gordana Radić iz CRS-a podsjetila je da su do sada u okviru ovog projekta za korisnike urađene besplatne analize zemljišta, isporučene su sadnice maline, dok će iduće sedmice biti izvršena isporuka sistema za navodnjavanje. Sadnja krastavca planirana je krajem maja ili početkom juna, a za sve korisnike obezbijeđen je i otkup proizvoda od strane Zemljoradničke zadruge „Voćar“ ili neke druge sa kojom kooperant sklopi ugovor.

Nakon potpisivanja ugovora, danas je održana teoretska radionica za malinare o Tehnologiji uzgoja malina na kojoj su predavači bili prof. dr Mirsad Kurtović i mr Adnan Malićević sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Proizvođači krastavca kornišona ranije su imali teoretsku radionicu, a u narednom periodu, u skladu sa planom, biće realizovane i praktične radionice.

U okviru ovog projekta biće ukupno zasijano 27,5 dunuma maline i 8 dunuma krastavca.

Današnjem događaju prisustvovao je i zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović, predsjednik Skupštine opštine Mersad Mehmedović, dok se u ime opštine obratio načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

– Zahvalio bih se CRS-u na ovom projektu i naglašavam da je to organizacija koja je posebno operativna kad su donacije u pitanju. Pozdravljam i korisnike koji su ispunili sve zahtjeve u okviru ovog projekta, a kroz koji će dobiti šansu da prošire svoju poljoprivrednu proizvodnju – rekao je Cvijetinović.

Ukupna vrijednost projekta je oko 50.000 KM, a sredstva su obezbijedili CRS, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH kroz Fond „Julia V. Taft“, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se