18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Potencijalne korisnike obišli inžinjeri

ZVORNIK – Inžinjeri Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH obišli su stambene objekte 21-og potencijalnog korisnika sa područja opštine Zvornik koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu pomoći fizičkim licima čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini.

Očekuje se da u narednih 10 dana inžinjeri završe predmjer radova i daju prijedloge konačnih rješenja gdje će postojati dvije varijante – dodjela građevinskog materijala za izradu tipskih kuća definisanih važećim standardima i druga je sanacija postojećeg objekta ukoliko se procijeni da ga nije potrebno izmještati i graditi novi.

Javni poziv raspisalo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH u okviru Projekta hitnog oporavka od poplava – zajam Svjetske banke i njime je obuhvaćena i opština Zvornik.

Zahtjeve su mogli podnositi građani čiji su stambeni objekti u kojima su živjeli na dan 15. maja 2014. godine, pretrpjeli štete od poplava i klizišta, a nisu ostvarili pravo na vaučere.

Odabir korisnika izvršila je Komisija za odabir Federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica.

Korisnici će biti poznati nakon što se sagledaju ukupne potrebe na terenu i raspoloživa sredstva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se