18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

PORODIČNA TRAGEDIJA U NUŠTRU: Dijete zateklo mrtve roditelje u kući

Dječak (6) doživio je danas veliku tragediju kada je zatekao mrtve roditelje u kući u Nuštru kod Vukovara. Njegov otac, Ivan Vestić (32), zadavio je suprugu Dragicu (31). Na Ivanovom tijelu pronađeno je nekoliko ubodnih rana, pretpostavlja se od noža.

Ivan je najvjerovatnije rane sam sebi zadao jer u kući inspektori nisu naišli na tragove borbe. Krvi je bilo samo u prostoriji u kojoj su tijela nađena. Pretpostavlja se da se Ivan na kraju sukoba sa suprugom objesio, a u trenutku ubistva i samoubistva u kući je bilo i dvoje njihove djece, koja su mirno spavala u svojoj sobi, javlja Večernji.hr.

Prošlo je sedam sati ujutru kada se Ivanov otac popeo na sprat kako bi sina pokupio i odvezao na posao. Sa njim je bio i unuk, sin njegove ćerke koja živi ispod stradalog bračnog para. Pošto Ivan i njegova supruga Dragica nisu otvarali, muškarac je odmah posumnjao da nešto nije u redu te je razvalio vrata. Buka je probudila 6-godišnjeg sina Ivana i Dragice. Mališan je stajao pored dede i brata od tetke kada su ušli u sobu roditelja, a prizor je bio šokantan.

– Tragedija. Šta reći? Ostade dvoje djece bez roditelja. Odvezeni su rodbini da ne budu ovde i ne gledaju sve ovo. Bojimo se da su ipak već previše videli. Nikome nije jasno šta se zapravo dogodilo i zašto bi nešto takvo napravio. Ivan nikada ni mrava nije zgazio. Finansijski su dobro stajali i, koliko znamo, nisu imali problema. On je radio u osiguranju, a Dragica, otkako je dobila djecu, bila je domaćica – rekao je Ivanov rođak.

Posle svega najviše strahuju kako će djeca to sve prihvatiti i kasnije živiti sa tom spoznajom. Strahuju i za roditelje pokojnih supružnika. Obdukcija bi trebala da otkrije i tačno vrijeme ubistva i samoubistva, a riječ je vjerovatno o noći. Policija u porodicu Vestić nikada nije dolazila zbog porodičnog nasilja.

Dragica i Ivan živili su s dvoje male djece, sinom od šest godina i sa ćerkom od dvije godine, na spratu kuće koji im je dao Ivanov otac. U prizemlju iste kuće živi Ivanova sestra sa suprugom i dvoje djece. Govoreći o Dragici i Ivanu, komšije tvrde da se radilo o porodici koja je živila mirno i povučeno. Niko ne zna za bilo kakve njihove međusobne razmirice, niti su ikada čuli da su se svađali.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se