18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Pedofil pušten na slobodu

SARAJEVO – Odlukom Opštinskog suda u Sarajevu, Edin Šebo, koji je uhapšen 14. februara ove godine, zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnjeg dječaka, juče je pušten iz pritvora, potvrdili su u ovoj pravosudnoj instituciji.

“Optužnica protiv Šebe je potvrđena 6. marta ove godine, a pritvor mu je ukinut 18. maja. No, razloge zbog kojih je pritvor ukinut ne možemo kazati jer je ovaj predmet zatvoren za javnost“, kazali su nam u Službi za odnose s javnošću Opštinskog suda u Sarajevu.

Dakle, iako je nakon hapšenja priznao da je silovao nesretnog dječaka Šebo će do kraja sudskog procesa, ostati na slobodi, javlja Avaz.

Podsjećamo, Šebo je nastanjen u sarajevskom naselju Buča Potok, a njegova majka je čuvala osmogodišnjeg dječaka. Šebo je to iskoristio te je seksualno zlostavljao dječaka.

Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje ako bilo šta kaže. No, u jednom momentu dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu a oni su sve to prijavili policiji.

Šebo je tokom saslušanja u policiji u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se