5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Osnovci iz Muzičke škole svirali svom gradu

ZVORNIK – Osnovna muzička škola održala je sinoć, u okviru obilježavanja Dana opštine, koncert pod nazivom „Zvorniku s ljubavlju“.

– Čast i zadovoljstvo nam je što smo mogli da se predstavimo u okviru obilježavanja Dana opštine. Večeras su se predstavili učenici koji su osvajali nagrade na takmičenjima, sa svih odsjeka naše škole – klavira, gitare, harmonike, violine, klarineta i flaute, kao i solo pjevanja, te mali hor – rekao je direktor OMŠ Ljubiša Popović.

Učenici su izvodili klasične kompozicije, kao i neke evergrin obrade, a Popović je istakao zadovoljstvo uspjesima učenika i školeu cjelini, što je, kako je ocijenio, prepoznato od strane Opštine Zvornik.

– U posljednje četiri godine učenici naše škole osvojili su 20 prvih, 29 drugih i 18 trećih nagrada, 4 pohvale i 2 specijalne nagrade. Škola je nastupala u okviru svih manifestacija koje su se organizovale u našem gradu, predstavili smo se sa 38 javnih nastupa, a gradovi u kojima su učenici naše škole s ponosom predstavili naš grad su Banjaluka, Loznica, Šabac, Valjevo, Novi Sad, Beograd, Ugljevik, Bijeljina, Doboj, Ub, Sremska Mitrovica i Pančevo. Naš grad to zna da cijeni i prepozna prave vrijednosti i nama će na Svečanoj akademiji biti dodijeljeno opštinsko priznanje Srebrna medalja „Stanko Nikolić“, to nas je sve obradovalo, i učenike i profesore – istakao je Popović.

Koncertu je prisustvovao i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović sa saradnicima.

Juče su u okviru obilježavanja Dana opštine Zvornik u glavnoj gradskoj ulici održane trke u kojima je učestvovalo blizu 1.000 mladih Zvorničana.

Prethodnih dana mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ „crtali su svom gradu“, dok je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“ autora Zorana Ivanovića.

Centralni događaj biće Svečana akademija koja će biti održana danas kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama. Istog dana biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište „Aleksandar Joković“ iz Ljubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac.

U petak će Dječiji vrtić „Naša radost“ izvesti završnu priredbu na platou „Kasina“, nakon čega će gosti iz Bijeljine izvesti predstavu za djecu „Šumska Šala-bala-bajka“.

Rafting kluba „Eko Drina“- sekcija „Safari“ u subotu će organizovati Džipijadu, a toga dana biće održan i Festival gitare „Zgitar fest, kao i turniri u basketu i odbojci, te promocija klubova borilačkih sportova i rolerijada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se