8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Odvezao suprugu na slavu, pa poginuo

MRKONJIĆ GRAD – Momčilo Bojanić (77), iz sela Orahovljani, kod Mrkonjić Grada, preminuo je usljed povreda koje je u srijedu popodne zadobio u saobraćajnoj nesreći u susjednom mjestu Čađavica.

Život je izgubio dok se džipom isuzu vraćao iz zaseoka Đukići, gdje je suprugu odvezao na slavu Đurđevdan.

U Orahovljanima su šokirani činjenicom da su ostali bez dobrog komšije, koji je, kako kažu, dugo radio u Austriji, u kojoj je stekao i penziju.

„On ima tri sina i bio je jako dobar čovjek. Svi tugujemo zbog ove tragedije, jako nam je žao Momčila“, kazao je jedan mještanin Orahovljana.

Šta je uzrok nesreće, još se utvrđuje, a prema riječima Marije Markanović, portparola CJB Banjaluka, o svemu je upoznat i dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

„Zaselak Đukići nalazi se uz regionalni put Banjaluka – Čađavica i Bojanić je, krećući se tim putem, u zaseoku Kostići trebalo da se uključi na magistralni put Jajce – Bihać. Međutim, tu, na raskrsnici, iz zasad nepoznatih razloga, umjesto da se skretanjem ulijevo uključi na glavni put, on je nastavio pravo i sletio u kanal“, ispričao je „Nezavisnim“ izvor blizak istrazi.

Stanovnici Čađavice, čije se kuće nalaze u blizini mjesta gdje je Bojanić sletio, kažu da tada, kada se nesreća dogodila, ništa nisu vidjeli, jer su svi bili u okolnim zaseocima na slavi.

„Ja sam tek naveče, kada sam se vratio kući, čuo šta se dogodilo. Prethodno sam čuo od komšije da je džip bio ‘nasađen’ u jarku“, kaže jedan mještanin, moleći nas da mu ne navodimo ime.

Prema njegovim riječima, od komšija je čuo da je nesrećni starac, nakon što je sletio na mjestu gdje su se i ranije događale nesreće, bio svjestan.

„Stalo je nekoliko automobila i putnici su mu pomogli da izađe iz džipa. Potom je, valjda, neko od prolaznika stavio Bojanića u svoj auto i odvezao ga u lokalni Dom zdravlja. Šta se dalje dešavalo, ne znam, ali sam tek uveče čuo da je Momčilo preminuo“, kaže mještanin.

On ističe da je siguran da se Bojanić nije kretao velikom brzinom u trenutku slijetanja.

„Naveče sam vidio da je policija bila na mjestu događaja. Postavili su trake i dugo su vršili uviđaj, slikali mjesto tragedije“, kaže mještanin Čađavice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se