18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Održan treći „Zgitar fest“

U okviru obilježavanja Dana opštine Zvornik danas je u Domu omladine održan „ZGITAR FEST“ na kome je učestvovalo 28 učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Tuzle, Loznice, Valjeva, Doboja, Bijeljine, Šapca i Zvornika koji su se takmičili u pet kategorija.

Za laureata nižih muzičkih škola proglašena je Ejna Omerović, učenica četvrtog razreda Osnovne muzičke škole Tuzla koja je osvojila prvo mjesto u drugoj kategoriji sa osvojenih 98 bodova.

Laureat srednjih muzičkih škola je Jelena Lukić učenica četvrtog rasreda srednje muzičke škole Živorad Grbić iz Valjeva koja je osvojila prvo mjesto u petoj kategoriji sa osvojena 93 boda.

Prvo mjesto u prvoj kategoriji osvojila je Anđela Mišić, učenica Osnovne muzičke škole Zvornik sa osvojenih 98 bodova.

U trećoj kategoriji nije dodijeljena prva nagrada, a drugo mjesto osvojio je Aleksa Šarčević, učenik Osnovne muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Šabac sa 89 bodova.

Osnivač „Zgitar festa“ je Osnovna muzička škola čiji je direktor Ljubiša Popović istakao da je ovo treći po redu festival gitare.

On je rekao da je takmičare ocjenjivao renomirani žiri u sastavu Zoran Krajišnik, prof. gitare i dekan Akademije Umetnosti Novi Sad, Stevan Jović, prof. gitare iz Šapca i Dragan Nikolić, prof. gitare iz Valjeva.

Popović je ocijenio da je ovo takmičenje izuzetno značajno.

– Festival ima za cilj da promovišemo instrument gitaru, da animiramo mlade na što veći rad, da ih nagrađujemo, podstičemo i da njegujemo talenat, a dobija na značaju zato što se održava u okviru obilježavanja Dana opštine i mi na ovaj način popularizujemo i naš grad – kazao je Popović.

Jović rekao je da mu je čast da bude član žirija na „mladom, ali perspektivnom takmičenju gitare u Zvorniku“. On je naglasio da mu je uvijek zadovoljstvo da čuje mlade talente, dodavši da takmičenja pokazuju trud učenika i njihov veliki rad i kod kuće.

– Mi smo tu da ih nagradimo i dodatno motivišemo. I Muzička škola u Šapcu planirala da ima sličan festival i nadam se da će naše dve škole saradjivati i u budućnosti – rekao je Jović.

Pozdravnu reč na otvaranju i uspjeh na takmičenju učesnicima je poželio Đorđe Deurić, direktor Doma omladine koji je pružio pomoć u organizaciji Festivala.

Po završetku takmičenja održan je i mini koncert najboljih takmičara.

Pokrovitelj festivala bila je Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se